Füst gomolyog a Balaton felett a fonyódi berektűz miatt

2019 április 5., péntek 6:07
173

A katasztrófavédelem jelentése szerint csütörtökön a kora délutáni órák óta dolgoztak a tűzoltók Fonyódon, a Turul utca és az M7-es autópálya közötti szakaszon, ahol mintegy 30 hektáron égett a nádas. 

Fotó: Varga György/MTI/MTVA

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta,  a bejelentés csütörtök 15 óra körül érkezett Fonyód egyik utcájából, ahonnan látták a kigyulladt nádast. A lángok az autópálya felé terjedtek, ugyanakkor lakóházat nem veszélyeztettek.

Fotó: Varga György/MTI/MTVA

A helyszínen a marcali, a siófoki, a keszthelyi és a kaposvári hivatásos, valamint a balatonboglári önkormányzati tűzoltók dolgoztak nagy erőkkel, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. 

A tűz oka egyelőre ismeretlen. A jelenleg is folyó oltásban siófoki, keszthelyi, marcali, és kaposvári hivatásos, buzsáki önkéntes, valamint balatonboglári önkormányzati tűzoltók vesznek részt. Az oltási munkálatokat a szeles időjárás is nehezítette.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt