Manfred Weber: Nem Orbán Viktor fogja meghatározni a Néppárt politikai irányvonalát és jövőjét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Európai Néppárt listavezetője a szerda esti brüsszeli kampánynyitója után újságíróknak a Fidesz további néppártos pályafutásáról azt mondta: „Nem tudom előrejelezni, hogy a Fidesz és az Európai Néppárt viszonyában mi fog történni a következő hetekben. Ha Orbán Viktor az újabb provokációk útjára lép, ha EU-ellenes, Juncker-ellenes vagy Timmermans-ellenes kampányt folytat, akkor a néppárti »bölcsek tanácsának« elnöke, Herman van Rompuy ennek megfelelően fogja elkészíteni az ajánlásait

Manfred WeberFotó: Vadim Ghirda/AP

A Népszava beszámolója szerint Manfred Weber hozzátette azt is, hogy a Fidesz felfüggesztésének az az üzenete, hogy nem Orbán Viktor fogja meghatározni a pártcsalád politikai irányvonalát és jövőjét, hanem az EPP hangadó személyiségei, például ő vagy Angela Merkel. Később megjegyezte, hogy  

a Fidesz kizárásának a lehetősége az asztalon van, efelől senkinek ne legyen kétsége

A Stanford is beszállna a CEU megmentésébe

Weber a CEU ügyéről azt mondta, hogy az amerikai Stanford Egyetem is részt vesz a Müncheni Műszaki Egyetemmel kezdeményezett együttműködésben. Manfred Weber a budapesti látogatásán jelentette be, hogy a müncheni egyetem és a BMW autógyár beszállhatnak a CEU fenntartásába. Ennek az értelme az lenne, hogy ha európai fenntartói is lesznek a CEU-nak, akkor már EU-s intézménynek számít, és így nem vonatkozhat rá a lex CEU. Most hozzátette, hogy Michael Ignatieff, a CEU rektora április 11-én Münchenben tárgyal a partneri kapcsolatok létrehozásának a részleteiről.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.