Soha nem volt még olyan válás, aminél annyi pénzről egyezkedtek volna, mint Jeff Bezoséknál

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A világ leggazdagabb embereként számon tartott Jeff Bezos 25 év házasság után vált el feleségétől, MacKenzie Bezostól. Még akkor házasodtak össze, amikor Jeff Bezos az Amazont alapította, és MacKenzie egyike volt a cég első alkalmazottjainak. Végül egy 36 milliárd dollár értékű alkut kötöttek. Ez pedig megdöntötte az eddigi rekordot, amit Alec Wildenstein válása tartott 3,8 milliárd dollárral.

De a Guardian szerint MacKenzie ezzel a 36 milliárdos összeggel nem vált a világ leggazdagabb nőjévé, ugyanis a L’Oréalt megöröklő  Françoise Bettencourt Meyersnek 45,6 milliárdja van. 

Jeff Bezos és MacKenzie BezosFotó: Regina Wagner/Geisler-Fotopress/Picture-Alliance/AFP

Végül úgy egyeztek meg, hogy  MacKenzie az Amazonban való részesedésének 75 százalékát átengedi, és csak 4 százalékot tart meg a cégből, ugyanakkor minden szavazati jogát átengedi a volt férjének. Egyben lemondott a Washington Postban és a űrutazást tervező Blue Originban elfoglalt érdekeltségeiről. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.