Soha nem volt még olyan válás, aminél annyi pénzről egyezkedtek volna, mint Jeff Bezoséknál

A világ leggazdagabb embereként számon tartott Jeff Bezos 25 év házasság után vált el feleségétől, MacKenzie Bezostól. Még akkor házasodtak össze, amikor Jeff Bezos az Amazont alapította, és MacKenzie egyike volt a cég első alkalmazottjainak. Végül egy 36 milliárd dollár értékű alkut kötöttek. Ez pedig megdöntötte az eddigi rekordot, amit Alec Wildenstein válása tartott 3,8 milliárd dollárral.

De a Guardian szerint MacKenzie ezzel a 36 milliárdos összeggel nem vált a világ leggazdagabb nőjévé, ugyanis a L’Oréalt megöröklő  Françoise Bettencourt Meyersnek 45,6 milliárdja van. 

Jeff Bezos és MacKenzie BezosFotó: Regina Wagner/Geisler-Fotopress/Picture-Alliance/AFP

Végül úgy egyeztek meg, hogy  MacKenzie az Amazonban való részesedésének 75 százalékát átengedi, és csak 4 százalékot tart meg a cégből, ugyanakkor minden szavazati jogát átengedi a volt férjének. Egyben lemondott a Washington Postban és a űrutazást tervező Blue Originban elfoglalt érdekeltségeiről. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.