Soha nem volt még olyan válás, aminél annyi pénzről egyezkedtek volna, mint Jeff Bezoséknál

2019 április 5., péntek 5:45
228

A világ leggazdagabb embereként számon tartott Jeff Bezos 25 év házasság után vált el feleségétől, MacKenzie Bezostól. Még akkor házasodtak össze, amikor Jeff Bezos az Amazont alapította, és MacKenzie egyike volt a cég első alkalmazottjainak. Végül egy 36 milliárd dollár értékű alkut kötöttek. Ez pedig megdöntötte az eddigi rekordot, amit Alec Wildenstein válása tartott 3,8 milliárd dollárral.

De a Guardian szerint MacKenzie ezzel a 36 milliárdos összeggel nem vált a világ leggazdagabb nőjévé, ugyanis a L’Oréalt megöröklő Françoise Bettencourt Meyersnek 45,6 milliárdja van.

Jeff Bezos és MacKenzie Bezos Fotó: Regina Wagner/Geisler-Fotopress/Picture-Alliance/AFP

Végül úgy egyeztek meg, hogy MacKenzie az Amazonban való részesedésének 75 százalékát átengedi, és csak 4 százalékot tart meg a cégből, ugyanakkor minden szavazati jogát átengedi a volt férjének. Egyben lemondott a Washington Postban és a űrutazást tervező Blue Originban elfoglalt érdekeltségeiről.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt