Az amerikai kormánynak akár 2 évébe is telhet, hogy azonosítsa a több ezer gyereket, akiket elszakítottak a szüleiktől a mexikói határon

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy bírósági beadvány szerint az amerikai kormány azt állítja, hogy akár 2 évébe is telhet, mire azonosítja a potenciálisan több ezer gyereket, akiket elszakítottak a szüleiktől a mexikói határon.

Menekült gyerekek börtöne Texasban.Fotó: Christ Chavez/AFP

A kormány szerint több ezer felvételt kell adatelemzéssel, statisztikai számításokkal és személyes felülvizsgálattal áttekinteni.

A múlt hónapban egy szövetségi bír San Diegóban kibővítette azoknak a bevándorló családoknak a számát, amiket a kormány köteles lehet újraegyesíteni, miután csoportos pert indítottak tavaly az ACLU-val.

Az illetékes miniszter még rengeteg gyereket talált, akiket a perben eredetileg érintett 2737-hoz hasonlóan egyesíteni kell a családjukkal. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.