Az amerikai kormánynak akár 2 évébe is telhet, hogy azonosítsa a több ezer gyereket, akiket elszakítottak a szüleiktől a mexikói határon

Egy bírósági beadvány szerint az amerikai kormány azt állítja, hogy akár 2 évébe is telhet, mire azonosítja a potenciálisan több ezer gyereket, akiket elszakítottak a szüleiktől a mexikói határon.

Menekült gyerekek börtöne Texasban.Fotó: Christ Chavez/AFP

A kormány szerint több ezer felvételt kell adatelemzéssel, statisztikai számításokkal és személyes felülvizsgálattal áttekinteni.

A múlt hónapban egy szövetségi bír San Diegóban kibővítette azoknak a bevándorló családoknak a számát, amiket a kormány köteles lehet újraegyesíteni, miután csoportos pert indítottak tavaly az ACLU-val.

Az illetékes miniszter még rengeteg gyereket talált, akiket a perben eredetileg érintett 2737-hoz hasonlóan egyesíteni kell a családjukkal. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.