Kilós kokaincsomagokat sodort a partra a tenger Romániában

bűnügy
2019 április 06., 14:25
comments 50

Több mint 300 rendőr, csendőr, búvár, 14 motorcsónak és két helikopter keresi a román tengerparton egy rejtélyes kokainszállítmány csomagjait.

A hatóságok lakossági bejelentés alapján láttak neki egy 90 km-es partszakasz átvizsgálásának, miután a tengerparton többen is olyan kilós csomagokat találtak, amikben minden bizonnyal kábítószer található. A rendőrség közleményben szólította fel a tengerparton tartózkodókat, hogy ha gyanús csomagokat lát a parton, azonnal riassza a hatóságokat.

Azt feltételezik, hogy a csomagok annak a szállítmánynak lehetnek a részei, aminek egy részét a Duna-delta egy elhagyott térségében, a Szent-György ág beömlése közelében találtak március végén. Március 26-án jelentették be, hogy közel 1 tonna 90 százalékos tisztaságú kokaint találtak egy felborult vízi jármű környékén.

Április 2-án további 200 kg kokain megtalálását jelentették be a hatóságok, a kábítószer Konstanca közelében, a tenger felszínén lebegett. 

Georgian Dragan, a román rendőrség szóvivője megerősítette az Agerpres hírügynökségnek, hogy további csomagokat találtak a tenger felszínén és a partra sodorva. A keresés a következő napokban is folytatódik, amíg a szétszóródott teljes mennyiséget össze nem gyűjtik.

A rendőrség korábban bejelentette: a nyomozás eredményei szerint a kábítószer vízi úton érkezett Dél-Amerikából, a csempészek pedig Nyugat-Európába akarták eljuttatni. Az ügyben eddig két szerb állampolgárt vettek őrizetbe. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.