Negyedére esett vissza a rendőrnek jelentkező fiatalok száma

Öt év alatt közel negyedére esett vissza az ország négy rendészeti szakközépiskolájába jelentkezők száma, írja a Belügyminisztérium adatai alapján a Népszava. Vagyis amíg 2014-ben 3060-an, 2018-ban már csak 1715-en jelentkeztek, az idén pedig alig 880-an választották a rendészeti képzést. 

És ez még csak a jelentkezők száma, nem is a felvetteké. A lap szerint sokan már meg sem jelennek a felvételin, akik pedig mégis elmennek, azok harminc százaléka az első körben kihullik az alkalmassági vizsgákon.

Az egyik rendészeti szakközép tanára a lapnak a visszaesést azzal magyarázta, hogy  a rendőri pálya nem vonzó, egy gyárban, betanított munkásként többet lehet keresni, és nem kell hozzá két évig az iskolapadba ülni sem.  Ráadásul ha ott túlóráznak, megkapják a plusz pénzt, nem pedig szabadnapokkal fizetnek a túlóráért, mint 2020-tól majd a rendőrségen. Közben a fizetések miatt a már végzett rendőrök között is nagy a leszerelők aránya.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.