Kovács Zoltán: A Facebook alapvetően fakenews terjesztésre van, amit mindenki csinál is

"A Facebook alapvetően fakenewst terjesztő felület," jelentette ki a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a HírTV egyik vasárnap esti műsorában. Kovács Zoltán szerint

"pontosan tudjuk, hogy a hamis hírek terjesztése egyáltalán nem egy országhoz, ugye itt Oroszország-mánia van még inkább. Hanem mindenki teszi."

Az államtitkár őszinte kijelentése szépen rímmel a kormánybarát Médianéző Központ vasárnap ismertetett Facebook-elemzésére, ami szerint

"az EP-kampány nyitányának pillanatában a Fidesz messze a leghatékonyabb párt a közösségi média használatában, a mozgósítási képessége ezen a felületen is kiemelkedik az összes többi párt közül."

Az MTI-hez elküldött beszámoló szerint "az elmúlt 30 napban a kormánypárt hivatalos Facebook-oldala teljesített a legjobban, mert a vizsgált 7 párt bejegyzéseire adott összes interakció (kedvelés, megosztás, komment) 57 százaléka kötődik a Fideszhez. Azaz a közel 1,3 millió felhasználói reakció közül 736 ezer kötődött a kormánypárthoz, ami bejegyzésenként közel 5 ezer aktivitást jelent."

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.