Összecsaptak a kormányerők és Haftár tábornok csapatai Tripolinál

külföld
2019 április 07., 17:13
comments 77

Az amerikai fegyveres erők afrikai parancsnoksága bejelentette közölte, hogy a biztonsági helyzet "fokozódó bonyolultsága és előre nem látható fejleményei miatt" kivonja Líbiából katonái egy részét. A bejelentést nem sokkal azután tették, hogy az ország keleti felét ellenőrző Halifa Haftár tábornok csapatai megérkeztek a fővároshoz és összecsaptak a kormányerők egységeivel. Az ország egy egészségügyi minisztere szerint a Tripoli környéki harcokban 21 ember vesztette életét csütörtök óta a harcokban, és 27 másik megsebesült. Egymásnak ellentmondó bejelentéseket tett a kormány és Haftár, hogy kinek a csapatai vették be és ellenőrzik a városközponttól mintegy 25 kilométerre fekvő, 2014 óta zárva tartó repülőteret. A Libya Observer szerint a kormányerők visszaverték a támadást, Haftár tábornok mintegy 70 fegyveresét fogták el a tripoli nemzetközi repülőtér közelében. (MTI/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.