Összecsaptak a kormányerők és Haftár tábornok csapatai Tripolinál

Az amerikai fegyveres erők afrikai parancsnoksága bejelentette közölte, hogy a biztonsági helyzet "fokozódó bonyolultsága és előre nem látható fejleményei miatt" kivonja Líbiából katonái egy részét. A bejelentést nem sokkal azután tették, hogy az ország keleti felét ellenőrző Halifa Haftár tábornok csapatai megérkeztek a fővároshoz és összecsaptak a kormányerők egységeivel. Az ország egy egészségügyi minisztere szerint a Tripoli környéki harcokban 21 ember vesztette életét csütörtök óta a harcokban, és 27 másik megsebesült. Egymásnak ellentmondó bejelentéseket tett a kormány és Haftár, hogy kinek a csapatai vették be és ellenőrzik a városközponttól mintegy 25 kilométerre fekvő, 2014 óta zárva tartó repülőteret. A Libya Observer szerint a kormányerők visszaverték a támadást, Haftár tábornok mintegy 70 fegyveresét fogták el a tripoli nemzetközi repülőtér közelében. (MTI/BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.