Zelenszkij közel kétszer annyi szavazatot kapott, mint Porosenko

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Vasárnap kihirdette a kijevi Központi Választási Bizottság az elnökválasztás egy héttel ezelőtt megtartott első fordulójának hivatalos végeredményét, írja az Unian. A tájékoztató szerint 

  • Volodimir Zelenszkij humorista-producer, a Nép szolgája párt jelöltje 30,24 százalékot, több mint 5,7 millió szavazatot szerzett,
  • Petro Porosenko hivatalban lévő államfő 15,95 százalékkal, mintegy 3 millió szavazattal lett második.

Így ők ketten jutottak be az április 21-i második fordulóba. Julija Timosenko, a Haza párt színeiben 13,4 százalékot kapott, 2,5 millió iksz a harmadik helyre volt elég. A hivatalos beszámoló szerint az első fordulóban 18,9 millió választó jelent meg. (via MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.