Puzsér kiszáll az előválasztásból

2019 április 8., hétfő 6:06
1810

Nem tárgyal tovább az előválasztásról Karácsony Gergellyel Puzsér Róbert, miután az LMP és a Jobbik nélkül állapodott meg egyes kerületi polgármesterjelöltekről az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum. Az Index szerint ha ezeket a kerületi megállapodásokat nem vonják vissza, akkor nem lesz előválasztás.

A négy ellenzéki párt az LMP és a Jobbik nélkül szombaton jelentette be közös jelöltjeit, erre az LMP és Puzsér felháborodva reagáltak.

„SZDSZ 1994, Együtt 2013, Párbeszéd 2013, Momentum 2019. Egy újabb nemzedék elkárhozik.”

Ezt írta Puzsér vasárnap reggel facebookos posztjában. Szerinte a Momentum, azzal, hogy részt vesz a Karácsony-féle kerületi megállapodásokban, a Fidesz-MSZP nagykoalícióban zajló parkolási panamát akarja, sőt a NoOlimpia ügyét is elárulták, mert Karácsony megszavazta a budapesti rendezést.

A kerületi polgármesterekről történt egyeztetésen az LMP ugyan részt vett, de nem állapodtak meg a többi párttal, a Jobbik részvételéről pedig viták voltak.

Az Index szerint a LMP azt az ajánlatot kapta a többi párttól, hogy négy kerületben indíthatják ők az ellenzéki polgármesterjelöltet, ezen kívüli befutó helyet ígértek nekik a fővárosi kompenzációs listán és hogy növelhetik a mandátumaik számát az egyéni választókerületekben.

Ezt az ajánlatot az Index szerint Puzsérék nevetségesnek tartották, főleg, hogy több kerületbe jelölhetne polgármestert a DK mint az LMP, illetve azzal sem értettek egyet, hogy a Jobbikot gyakorlatilag kizárták az alkuból.

Zaránd Péter, Puzsér Róbert kampányfőnöke azt nyilatkozta az Indexnek, hogy addig nem tárgyalnak Karácsonnyal, míg minden ellenzéki pártot be nem vonnak az együttműködésbe.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt