Puzsér kiszáll az előválasztásból

Nem tárgyal tovább az előválasztásról Karácsony Gergellyel Puzsér Róbert, miután az LMP és a Jobbik nélkül állapodott meg egyes kerületi polgármesterjelöltekről az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum. Az Index szerint ha ezeket a kerületi megállapodásokat nem vonják vissza, akkor nem lesz előválasztás.

A négy ellenzéki párt az LMP és a Jobbik nélkül szombaton jelentette be közös jelöltjeit, erre az LMP és Puzsér felháborodva reagáltak.

„SZDSZ 1994, Együtt 2013, Párbeszéd 2013, Momentum 2019. Egy újabb nemzedék elkárhozik.”

Ezt írta Puzsér vasárnap reggel facebookos posztjában. Szerinte a Momentum, azzal, hogy részt vesz a Karácsony-féle kerületi megállapodásokban, a Fidesz-MSZP nagykoalícióban zajló parkolási panamát akarja, sőt a NoOlimpia ügyét is elárulták, mert Karácsony megszavazta a budapesti rendezést.

A kerületi polgármesterekről történt egyeztetésen az LMP ugyan részt vett, de nem állapodtak meg a többi párttal, a Jobbik részvételéről pedig viták voltak.

Az Index szerint a LMP azt az ajánlatot kapta a többi párttól, hogy négy kerületben indíthatják ők az ellenzéki polgármesterjelöltet, ezen kívüli befutó helyet ígértek nekik a fővárosi kompenzációs listán és hogy növelhetik a mandátumaik számát az egyéni választókerületekben.

Ezt az ajánlatot az Index szerint Puzsérék nevetségesnek tartották, főleg, hogy több kerületbe jelölhetne polgármestert a DK mint az LMP, illetve azzal sem értettek egyet, hogy a Jobbikot gyakorlatilag kizárták az alkuból.

Zaránd Péter, Puzsér Róbert kampányfőnöke azt nyilatkozta az Indexnek, hogy addig nem tárgyalnak Karácsonnyal, míg minden ellenzéki pártot be nem vonnak az együttműködésbe.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.