Puzsér kiszáll az előválasztásból

politika
2019 április 08., 06:06
comments 1766

Nem tárgyal tovább az előválasztásról Karácsony Gergellyel Puzsér Róbert, miután az LMP és a Jobbik nélkül állapodott meg egyes kerületi polgármesterjelöltekről az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum. Az Index szerint ha ezeket a kerületi megállapodásokat nem vonják vissza, akkor nem lesz előválasztás.

A négy ellenzéki párt az LMP és a Jobbik nélkül szombaton jelentette be közös jelöltjeit, erre az LMP és Puzsér felháborodva reagáltak.

„SZDSZ 1994, Együtt 2013, Párbeszéd 2013, Momentum 2019. Egy újabb nemzedék elkárhozik.”

Ezt írta Puzsér vasárnap reggel facebookos posztjában. Szerinte a Momentum, azzal, hogy részt vesz a Karácsony-féle kerületi megállapodásokban, a Fidesz-MSZP nagykoalícióban zajló parkolási panamát akarja, sőt a NoOlimpia ügyét is elárulták, mert Karácsony megszavazta a budapesti rendezést.

A kerületi polgármesterekről történt egyeztetésen az LMP ugyan részt vett, de nem állapodtak meg a többi párttal, a Jobbik részvételéről pedig viták voltak.

Az Index szerint a LMP azt az ajánlatot kapta a többi párttól, hogy négy kerületben indíthatják ők az ellenzéki polgármesterjelöltet, ezen kívüli befutó helyet ígértek nekik a fővárosi kompenzációs listán és hogy növelhetik a mandátumaik számát az egyéni választókerületekben.

Ezt az ajánlatot az Index szerint Puzsérék nevetségesnek tartották, főleg, hogy több kerületbe jelölhetne polgármestert a DK mint az LMP, illetve azzal sem értettek egyet, hogy a Jobbikot gyakorlatilag kizárták az alkuból.

Zaránd Péter, Puzsér Róbert kampányfőnöke azt nyilatkozta az Indexnek, hogy addig nem tárgyalnak Karácsonnyal, míg minden ellenzéki pártot be nem vonnak az együttműködésbe.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.