Rendőrök és tiltakozók a helyszínen, fakivágás kezdődött Ferencvárosban (frissítve)

belföld
2019 április 08., 05:32
comments 112

Hétfőn reggel a környéken lakókat meglepve komoly fairtás indult meg egy alapvetően kertvárosi jellegű ferencvárosi utcában. A tiltakozók rendőrt hívtak, a 444 tudomása szerint a rendőrség ezekben a percekben is a helyszínen tartózkodik. 

A szintén jelenlévő Baranyi Krisztina helyi független képviselőtől - aki Facebook-élőzik is - annyit tudtam meg, hogy a téma nem járt sem a kerületi bizottságok, sem a közgyűlés előtt, de a beruházó Metrodomnak van jegyzői engedélye 15 fa kivágására. Ezt múlt szerdán kapták meg, ám az előírások szerint 5 nappal a vágás előtt erről kötelesek lettek volna értesíteni az érintett lakókat, amit Baranyi szerint nem tettek meg. A képviselő szerint a tiltakozók értesítés híján eddig a fellebbezési jogukkal sem tudtak élni, pedig arra elvileg lenne 15 napjuk, de a fairtás ettől függetlenül már elkezdődött.

link Forrás

Az érinteteket megkeresem, a fejleményekről beszámolunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.