Rendőrök és tiltakozók a helyszínen, fakivágás kezdődött Ferencvárosban (frissítve)

Hétfőn reggel a környéken lakókat meglepve komoly fairtás indult meg egy alapvetően kertvárosi jellegű ferencvárosi utcában. A tiltakozók rendőrt hívtak, a 444 tudomása szerint a rendőrség ezekben a percekben is a helyszínen tartózkodik. 

A szintén jelenlévő Baranyi Krisztina helyi független képviselőtől - aki Facebook-élőzik is - annyit tudtam meg, hogy a téma nem járt sem a kerületi bizottságok, sem a közgyűlés előtt, de a beruházó Metrodomnak van jegyzői engedélye 15 fa kivágására. Ezt múlt szerdán kapták meg, ám az előírások szerint 5 nappal a vágás előtt erről kötelesek lettek volna értesíteni az érintett lakókat, amit Baranyi szerint nem tettek meg. A képviselő szerint a tiltakozók értesítés híján eddig a fellebbezési jogukkal sem tudtak élni, pedig arra elvileg lenne 15 napjuk, de a fairtás ettől függetlenül már elkezdődött.

Az érinteteket megkeresem, a fejleményekről beszámolunk.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.