Az Agrárminisztérium és a Nyúl Terméktanács célja: 7 millió vágónyúl

Az Agrárminisztérium és a Nyúl Terméktanács célja, hogy a nyúlágazatban a jelenlegi évi 4-4,5 millióval szemben 2022-re 7 millió vágóállatot tenyésszenek a hazai termelők – mondta az agrárminiszter Baján, a Tetrabbit Kft. új csomagolóraktárának átadásán.

Nagy István agrárminiszter még a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkáraként a IV. Országos Nyúlkiállításon a bátonyterenyei sportcsarnokban 2016. december 3-án.Fotó: Komka Péter/MTI

Nagy István azt mondta, a magyar nyúlágazat 2018-ban kilábalt az évekig tartó válságból. Sikerült megállítani a nyúlanyaállomány csökkenését, és kicsit növelni a vágónyúl mennyiségét.

A Tetrabbit Kft. a legnagyobb hazai feldolgozó, évi 2-2,1 millió nyúl feldolgozását végzi el. Új, 600 m2-es raktárát 380 millió forintos beruházással, a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program 35 százalékos támogatásával építette. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.