Az Agrárminisztérium és a Nyúl Terméktanács célja: 7 millió vágónyúl

mezőgazdaság
2019 április 09., 13:09

Az Agrárminisztérium és a Nyúl Terméktanács célja, hogy a nyúlágazatban a jelenlegi évi 4-4,5 millióval szemben 2022-re 7 millió vágóállatot tenyésszenek a hazai termelők – mondta az agrárminiszter Baján, a Tetrabbit Kft. új csomagolóraktárának átadásán.

Nagy István agrárminiszter még a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkáraként a IV. Országos Nyúlkiállításon a bátonyterenyei sportcsarnokban 2016. december 3-án.
photo_camera Nagy István agrárminiszter még a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkáraként a IV. Országos Nyúlkiállításon a bátonyterenyei sportcsarnokban 2016. december 3-án. Fotó: Komka Péter/MTI

Nagy István azt mondta, a magyar nyúlágazat 2018-ban kilábalt az évekig tartó válságból. Sikerült megállítani a nyúlanyaállomány csökkenését, és kicsit növelni a vágónyúl mennyiségét.

A Tetrabbit Kft. a legnagyobb hazai feldolgozó, évi 2-2,1 millió nyúl feldolgozását végzi el. Új, 600 m2-es raktárát 380 millió forintos beruházással, a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program 35 százalékos támogatásával építette. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.