Az Agrárminisztérium és a Nyúl Terméktanács célja: 7 millió vágónyúl

2019 április 9., kedd 13:09
196

Az Agrárminisztérium és a Nyúl Terméktanács célja, hogy a nyúlágazatban a jelenlegi évi 4-4,5 millióval szemben 2022-re 7 millió vágóállatot tenyésszenek a hazai termelők – mondta az agrárminiszter Baján, a Tetrabbit Kft. új csomagolóraktárának átadásán.

Nagy István agrárminiszter még a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkáraként a IV. Országos Nyúlkiállításon a bátonyterenyei sportcsarnokban 2016. december 3-án. Fotó: Komka Péter/MTI

Nagy István azt mondta, a magyar nyúlágazat 2018-ban kilábalt az évekig tartó válságból. Sikerült megállítani a nyúlanyaállomány csökkenését, és kicsit növelni a vágónyúl mennyiségét.

A Tetrabbit Kft. a legnagyobb hazai feldolgozó, évi 2-2,1 millió nyúl feldolgozását végzi el. Új, 600 m2-es raktárát 380 millió forintos beruházással, a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program 35 százalékos támogatásával építette. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt