Erdogan pártja nem engedi Isztambult, megismételtetnék a választást

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Miután kedd reggel kiderült, hogy a legfőbb választási tanács elutasította a török kormányzópárt kérelmét, hogy számolják újra az isztambuli helyhatósági választáson leadott szavazatokat, az Igazság és Fejlődés Pártja elnökhelyettese bejelentette:

kezdeményezik teljes választás megismétlését a városban.

Ali Ihsan Yavuz szerint a metropoliszban olyan sok szabálytalanság és visszaélés történt a március 31-i referendumon, hogy azok egyértelműen befolyásolták annak kimenetelét. 

A várost a nem hivatalos végeredmény szerint az ellenzéki Köztársasági Néppárt jelöltje, Ekrem Imamoglu nyerte, alig 14 ezer szavazat előnnyel. (MTI/Bloomberg)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.