Hivatalos: az Operaház 15 énekese afroamerikainak vallja magát

kultúra
2019 április 09., 03:58
comments 592

Múlt héten kérte levélben az Operaház főigazgatója a George Gershwin Porgy és Bess című operájában szereplő művészeket, hogy írásban vallják magukat afroamerikainak. Ókovács Szilveszter azért kérte erre művészeit, mert a jogtulajdonossal vitába keveredett: Ira Gershwin, a zeneszerző öccse és az opera szövegírója végrendeletében egyértelmű utasítást adott, hogy azt kizárólag fekete énekesek adhatják elő. Az ATV Híradója megtudta:

a darab 28 énekesből 15-en eleget tettek Ókovács kérésének, és aláírták, hogy „identitásuk elválaszthatatlan részét képezi az afroamerikai eredet és tudat.” 

Az Operaház főigazgatója fura kérését azzal magyarázta a csatornának, hogy mivel

„Magyarországon nincs bőrszín-nyilvántartás, bűnügyben sincs, személyes adat, és nem tudom megmondani tulajdonképpen a szereposztásról, hogy ez megfelel-e, vagy nem felel meg a feltételnek, ezért inkább megkérdezem tőlük.”

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.