Magyar Nemzet: 585 napja nem fizet az Európai Bizottság a magyar kerítésért

PÉNZ
2019 április 09., 08:31
comments 91
photo_camera Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy az Európai Bizottság továbbra sem, sokadik felszólításra sem, és csak azért sem fizetett egyetlen fillért illetve eurót sem azért, hogy Magyarország 2015-ben határzárt emelt a déli határvidéken, és ezzel feltartóztatta a kontinenst fenyegető migrációs hullámot.  

Az értesülés épp azután érkezett meg a lap szerkesztőségébe, hogy Orbán Viktor pénteken hétpontos programot hirdetett az EP-kampány és választás idejére. Az 5. pont szerint 

„Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit!”

A Magyar Nemzet felidézi, hogy nem először kéri ezt Brüsszeltől a magyar miniszterelnök. Orbán 2017. szeptember 1-én szólt először, hogy szívesen megvédték Európát, de nem volt ingyen. Akkor a kormányfő levelet postázott a Bizottságnak, amiben azt írta, hogy Magyarország a migrációs válság kezdetétől tartja magát a külső határok védelmét előíró schengeni szabályokhoz, de ez pénzbe fáj. 

„A kerítés megépítésével, háromezer határvadász kiképzésével és szolgálatba állításával hazánk nemcsak saját magát, hanem Európát is védi az illegális bevándorlók áradatával szemben” – írta Orbán Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének, igaz, akkor még nem tudta róla, hogy soros

Orbán akkor azt írta, hogy az olaszokhoz és a görögökhöz hasonlóan a magyaroknak is jár pénz azért, mert megvédik Európát. A 883 millió eurós, azaz 270 milliárdosnak mondott beruházás felének megtérítését kérte a Bizottságtól, de ez azóta se történt meg. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.