Magyar Nemzet: 585 napja nem fizet az Európai Bizottság a magyar kerítésért

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy az Európai Bizottság továbbra sem, sokadik felszólításra sem, és csak azért sem fizetett egyetlen fillért illetve eurót sem azért, hogy Magyarország 2015-ben határzárt emelt a déli határvidéken, és ezzel feltartóztatta a kontinenst fenyegető migrációs hullámot.  

Az értesülés épp azután érkezett meg a lap szerkesztőségébe, hogy Orbán Viktor pénteken hétpontos programot hirdetett az EP-kampány és választás idejére. Az 5. pont szerint 

„Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit!”

A Magyar Nemzet felidézi, hogy nem először kéri ezt Brüsszeltől a magyar miniszterelnök. Orbán 2017. szeptember 1-én szólt először, hogy szívesen megvédték Európát, de nem volt ingyen. Akkor a kormányfő levelet postázott a Bizottságnak, amiben azt írta, hogy Magyarország a migrációs válság kezdetétől tartja magát a külső határok védelmét előíró schengeni szabályokhoz, de ez pénzbe fáj. 

„A kerítés megépítésével, háromezer határvadász kiképzésével és szolgálatba állításával hazánk nemcsak saját magát, hanem Európát is védi az illegális bevándorlók áradatával szemben” – írta Orbán Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének, igaz, akkor még nem tudta róla, hogy soros

Orbán akkor azt írta, hogy az olaszokhoz és a görögökhöz hasonlóan a magyaroknak is jár pénz azért, mert megvédik Európát. A 883 millió eurós, azaz 270 milliárdosnak mondott beruházás felének megtérítését kérte a Bizottságtól, de ez azóta se történt meg. (Magyar Nemzet)

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.