Olyan jelöltet indít a Belvárosban a baloldal, aki nem kötődik a kerülethez, viszont érintett lehet egy helyi ingatlanügyben

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Tüttő Kata (Fővárosi Közgyűlés) (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Tüttő Katát indítja az V. kerületben az MSZP - írja a Magyar Narancs, és a lap szerint a hír több szempontból is érdekes. Egyrészt az, hogy Tüttő idáig a XII. kerületi önkormányzat képviselője volt, nem is a Belvárosban lakik, és nem kötődik az V. kerülethez. 

Másrészt Tüttő élettársa az a Leisztinger Tamás nagyvállalkozó, aki az elmúlt időszakban meglehetősen gyanús ügyleteket bonyolított a belvárosi önkormányzattal. 

A Magyar Narancs nemrég arról írt, hogy egy Leisztingerhez köthető vállalat (Stúdió-V) és egy Rogán Antal bizalmasához, Kertész Balázshoz közel álló cég (Duó Consulting) által közösen alapított ingatlanhasznosító társaság (Belgrád 27. Ingatlanhasznósító Kft.) igen kedvezményes áron hozzájutott egy értékes Belgrád rakparton álló épülethez. 

Kedvezménnyel 250 ezer forintos négyzetméter áron vehettek meg egy 1410 négyzetméteres ingatlant, miközben a környéken az átlagos árak 1 és 1,5 millió forint között mozognak, az épületen ráadásul az elmúlt években az önkormányzat nagy értékben végzett felújítási munkálatokat. Az ára az ingatlannak 350 millió forint volt, így a piaci értékhez képest a vevők akár százmilliós nagyságrendű pénzt spórolhattak az üzleten. 

A lap megjegyzi, hogy természetesen magánügynek minősül az, ki kivel éli az életét, ám ebben az esetben felmerül a kérdés, hogy egy ilyen fontos, és az ingatlanügyek miatt akár nyerhetőnek is látszó belvárosi kerületben az MSZP miért olyan jelöltet állít ki, aki épp ingatlanügyekkel összefüggésben támadható. 

Molnár Zsolt, a budapesti MSZP kitűnő ellenzéki és kormányzati kapcsolatokkal bíró vezetője a Narancsnak azt mondta, hogy Tüttő a közélet feddhetetlen, megbecsült tagja, aki morális integritását számtalanszor bizonyította, magánélete pedig nem tartozik az MSZP-re. 

Tüttő a lap kérdésére, nem cáfolta, hogy élettársa lenne Leisztingernek, de kijelentette, hogy semmilyen összeférhetetlenség nem merül fel az ő indulásával kapcsolatban. (Magyar Narancs)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.