Olyan jelöltet indít a Belvárosban a baloldal, aki nem kötődik a kerülethez, viszont érintett lehet egy helyi ingatlanügyben

POLITIKA
2019 április 09., 07:51
comments 429
photo_camera Tüttő Kata (Fővárosi Közgyűlés) (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Tüttő Katát indítja az V. kerületben az MSZP - írja a Magyar Narancs, és a lap szerint a hír több szempontból is érdekes. Egyrészt az, hogy Tüttő idáig a XII. kerületi önkormányzat képviselője volt, nem is a Belvárosban lakik, és nem kötődik az V. kerülethez. 

Másrészt Tüttő élettársa az a Leisztinger Tamás nagyvállalkozó, aki az elmúlt időszakban meglehetősen gyanús ügyleteket bonyolított a belvárosi önkormányzattal. 

A Magyar Narancs nemrég arról írt, hogy egy Leisztingerhez köthető vállalat (Stúdió-V) és egy Rogán Antal bizalmasához, Kertész Balázshoz közel álló cég (Duó Consulting) által közösen alapított ingatlanhasznosító társaság (Belgrád 27. Ingatlanhasznósító Kft.) igen kedvezményes áron hozzájutott egy értékes Belgrád rakparton álló épülethez. 

Kedvezménnyel 250 ezer forintos négyzetméter áron vehettek meg egy 1410 négyzetméteres ingatlant, miközben a környéken az átlagos árak 1 és 1,5 millió forint között mozognak, az épületen ráadásul az elmúlt években az önkormányzat nagy értékben végzett felújítási munkálatokat. Az ára az ingatlannak 350 millió forint volt, így a piaci értékhez képest a vevők akár százmilliós nagyságrendű pénzt spórolhattak az üzleten. 

A lap megjegyzi, hogy természetesen magánügynek minősül az, ki kivel éli az életét, ám ebben az esetben felmerül a kérdés, hogy egy ilyen fontos, és az ingatlanügyek miatt akár nyerhetőnek is látszó belvárosi kerületben az MSZP miért olyan jelöltet állít ki, aki épp ingatlanügyekkel összefüggésben támadható. 

Molnár Zsolt, a budapesti MSZP kitűnő ellenzéki és kormányzati kapcsolatokkal bíró vezetője a Narancsnak azt mondta, hogy Tüttő a közélet feddhetetlen, megbecsült tagja, aki morális integritását számtalanszor bizonyította, magánélete pedig nem tartozik az MSZP-re. 

Tüttő a lap kérdésére, nem cáfolta, hogy élettársa lenne Leisztingernek, de kijelentette, hogy semmilyen összeférhetetlenség nem merül fel az ő indulásával kapcsolatban. (Magyar Narancs)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt