Orvvadászok öltek szarvast Somogyzsitfán

A rendőrök március 4-én reggel bejelentést kaptak egy somogyzsitfai vadásztól, aki észlelte, hogy Somogysámson külterületén az erdőben két férfi egy zsákot pakol be egy kocsiba. A kiérkező járőrök a helyszín közelében ellenőrizték a kocsit, aminek a csomagtartójában egy feldarabolt gímszarvas bikát találtak.

Elejtett és feldarabolt szarvas az orvvadászok kocsijában.Fotó: police.hu

A 36 éves és 47 éves férfiakat előállították a Marcali Rendőrkapitányságra.

A nyomozók megállapították, hogy engedéllyel tartott lőfegyverrel, de vadászati időszakon kívül és idegen területen lőtték ki a vadat, ezért a marcali lakosokat orvvadászat és lopás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az eltulajdonított 123 kg vadhúst és az elkövetéshez használt lőfegyvert és autót lefoglalták.

Levágott szarvasfej SomogyzsitfánFotó: police.hu

A Marcali Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek. (police.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.