Orvvadászok öltek szarvast Somogyzsitfán

bűnügy
2019 április 09., 16:24

A rendőrök március 4-én reggel bejelentést kaptak egy somogyzsitfai vadásztól, aki észlelte, hogy Somogysámson külterületén az erdőben két férfi egy zsákot pakol be egy kocsiba. A kiérkező járőrök a helyszín közelében ellenőrizték a kocsit, aminek a csomagtartójában egy feldarabolt gímszarvas bikát találtak.

Elejtett és feldarabolt szarvas az orvvadászok kocsijában.
photo_camera Elejtett és feldarabolt szarvas az orvvadászok kocsijában. Fotó: police.hu

A 36 éves és 47 éves férfiakat előállították a Marcali Rendőrkapitányságra.

A nyomozók megállapították, hogy engedéllyel tartott lőfegyverrel, de vadászati időszakon kívül és idegen területen lőtték ki a vadat, ezért a marcali lakosokat orvvadászat és lopás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az eltulajdonított 123 kg vadhúst és az elkövetéshez használt lőfegyvert és autót lefoglalták.

Levágott szarvasfej Somogyzsitfán
photo_camera Levágott szarvasfej Somogyzsitfán Fotó: police.hu

A Marcali Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek. (police.hu)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.