Orvvadászok öltek szarvast Somogyzsitfán

A rendőrök március 4-én reggel bejelentést kaptak egy somogyzsitfai vadásztól, aki észlelte, hogy Somogysámson külterületén az erdőben két férfi egy zsákot pakol be egy kocsiba. A kiérkező járőrök a helyszín közelében ellenőrizték a kocsit, aminek a csomagtartójában egy feldarabolt gímszarvas bikát találtak.

Elejtett és feldarabolt szarvas az orvvadászok kocsijában.Fotó: police.hu

A 36 éves és 47 éves férfiakat előállították a Marcali Rendőrkapitányságra.

A nyomozók megállapították, hogy engedéllyel tartott lőfegyverrel, de vadászati időszakon kívül és idegen területen lőtték ki a vadat, ezért a marcali lakosokat orvvadászat és lopás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az eltulajdonított 123 kg vadhúst és az elkövetéshez használt lőfegyvert és autót lefoglalták.

Levágott szarvasfej SomogyzsitfánFotó: police.hu

A Marcali Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek. (police.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.