Orvvadászok öltek szarvast Somogyzsitfán

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A rendőrök március 4-én reggel bejelentést kaptak egy somogyzsitfai vadásztól, aki észlelte, hogy Somogysámson külterületén az erdőben két férfi egy zsákot pakol be egy kocsiba. A kiérkező járőrök a helyszín közelében ellenőrizték a kocsit, aminek a csomagtartójában egy feldarabolt gímszarvas bikát találtak.

Elejtett és feldarabolt szarvas az orvvadászok kocsijában.Fotó: police.hu

A 36 éves és 47 éves férfiakat előállították a Marcali Rendőrkapitányságra.

A nyomozók megállapították, hogy engedéllyel tartott lőfegyverrel, de vadászati időszakon kívül és idegen területen lőtték ki a vadat, ezért a marcali lakosokat orvvadászat és lopás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az eltulajdonított 123 kg vadhúst és az elkövetéshez használt lőfegyvert és autót lefoglalták.

Levágott szarvasfej SomogyzsitfánFotó: police.hu

A Marcali Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek. (police.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.