Tiltott kartelezés gyanúja miatt akcióztak az Eliosnál brüsszeli ellenőrök

POLITIKA
2019 április 09., 05:15
comments 159

Öt magyarországi cégnél, köztük a korábban Tiborcz István érdekeltségében lévő Eliosnál tartottak meglepetésszerű ellenőrzést az Európai Bizottság ellenőrei márciusban, írja az Eurológus. A bizottság versenypolitikai főigazgatóságának ellenőrei tiltott kartellezés gyanúja miatt akcióztak: az öt cégnél egy időben jelentek meg, lefoglalták a számítógépeket, és olyan nyomok után kutattak, ami megerősíti, hogy felosztották egymást közt a piacot.

A blog megkereste az Európai Bizottságot, de az egyelőre nem kommentálta az ügyet. Hozzáteszik: "a versenyjogi vizsgálat nincsen határidőhöz kötve, akármeddig eltarthat."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.