Úgy tűnik, a Kék-fehér párt beérte Netanjahút, de várhatóan így is maradhat kormányon

külföld
2019 április 09., 19:42
comments 85

Az eső becslések szerint a most kormányzó Likud és a Kék-fehér párt fej fej mellett végzett az izraeli választáson, de a kis pártok eredménye alapján várhatóan a Likud alakíthat majd kormányt – közölte a 13-as kereskedelmi tévécsatorna az első exit poll alapján.

A felmérés szerint a Likud és a Kék-fehér párt is 36 képviselőt küldhet a következő, 21. kneszetbe, míg a kisebb pártok bejutása alapján a jobboldali tömb 66, a baloldali és az arab pártok pedig 54 képviselővel rendelkeznek majd.

Ezek az első eredmények még egyáltalán nem véglegesek, és a különböző közvélemény-kutató intézetek felméréseiben eltérnek egymástól. A 11-es és a 12-es tévécsatorna előnyt jósol a Kék-fehérnek, ami már be is jelentette győzelmét.

Az bizonyos, hogy két baloldali, egy centrista és két jobboldali párt is a bejutási küszöb határán található, és a kiesésük/bejutásuk akár alapvetően is megváltoztathatja a végső arányokat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.