Egy brit megye turisztikai vezetőjének elege lett, hogy a BBC meteorológusai rendre kitakarják őket a képernyőről

külföld
2019 április 10., 06:38
comments 89

Megelégelte Cornwall turizmusért felelős vezetője, hogy a közszolgálati BBC időjárás-jelentéseiben rendszeresen kitakarják a megyéjüket. Hogy nem csak egy hirtelen felhorkanásról van szó, azt jelzi, hogy a Visit Cornwall vezetője, Malcolm Bell találkozót is kezdeményezett a BBC meteorológiai csapatának főnökével, Carol Kirkwooddal, és nála is kifejtette panaszát. 

Cornwall Angliának a Devontól délnyugatra fekvő félszigeten elhelyezkedő legnyugatibb megyéje, és a kivetített Anglia-térkép előtt magyarázó meteorológusok bizony néha valóban belelógnak a képbe, pont Cornwallt kitakarva. 

Bell amúgy korábbi sajtóhírek szerint odáig is elment, hogy szándékos cselekedetet gyanítson a háttérben, és erre utal az is, hogy a BBC-s Kirkwooddal való találkozó után arról beszélt, hogy közvetlenül a beszélgetés után némi javulást érzékelt, de aztán a bemondók elkezdtek ismét visszacsúszni a térkép fölé. 

Bellt amúgy az is zavarta, hogy a BBC bemondói rendre csak odavetett mondatokkal térnek ki Cornwallra, holott a megyének különleges klímája van, és nagyban építenek a turizmusra. A turisztikai vezető szerint a nemtörődöm időjárásjelentés számukra kiesett pénzt jelent. 

Nem ez volt az egyetlen probléma amúgy a BBC térképével: Hull városának lakóit például az zavarta korábban, hogy településük néha rajta volt a térképen, máskor meg nincs. Ez a gond akkor megnyugtatóan zárult, lakossági panaszok után a közmédia állandó helyet biztosított a városnak. 

Ebben a történetben nem csak az a szép, hogy megmutatja, a brexit káosza közben sem állt meg az élet Nagy-Britanniában, de egyben fel is idézi az elmúlt évek nagyon szórakoztató brit sorozatát, a W1A-t, amit a BBC belső ügyeiről forgattak, és ez a sztori simán belefért volna. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.