Manchesterben nyert a Barcelona

futball
2019 április 10., 21:44
comments 5
Luis Suárez a gólt ünnepli, mellette a 17-es számú Fred.
photo_camera Luis Suárez a gólt ünnepli, mellette a 17-es számú Fred. Fotó: Dave Thompson/MTI/MTVA

Az FC Barcelona egygólos előnnyel várhatja a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének hazai visszavágóját, miután szerdán 1-0-ra nyert a Manchester United vendégeként; a másik szerdai mérkőzésen az Ajax és a Juventus nem bírt egymással Amszterdamban.

Az Old Trafford stadionban – ahol még egyszer sem nyert a katalán csapat – nagy lendülettel kezdett a Barcelona, és mezőnyfölényét a 12. percben gólra tudta váltani: Suárez középre visszafejelt labdája Shaw testén változtatott irányt, mielőtt a hazai kapuba került volna.

A vezetőgól után a vendégek kényelmesebb tempóra váltottak. Magukra találtak az angolok, akik egyenrangú partnerei voltak a katalánoknak, és még helyzeteket is kidolgoztak. A nagy kedvvel játszó – a 65. percben mégis lecserélt – Coutinho vezérletével idővel magához ragadta a kezdeményezést a Barcelona, de megelégedett azzal, hogy a lefújásig irányítása alatt tartotta a mérkőzést.

Amszterdamban Cristiano Ronaldo fejesével jutott vezetéshez a Juventus. A második játékrész elején Neres találatával megérdemelten egyenlített a sokat dolgozó és gólra törően támadó Ajax. A folytatásban egyenrangú félként játszottak a csapatok, az eredmény pedig nem változott, bár a vendégeknek a hajrában volt egy kapufájuk.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzések:

Manchester United (angol)-FC Barcelona (spanyol) 0-1 (0-1)
gólszerző: Shaw (12. - öngól)


AFC Ajax (holland)-Juventus (olasz) 1-1 (0-1) 
gólszerzők: Neres (46.), illetve Cristiano Ronaldo (45.)

A visszavágókat jövő kedden rendezik. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.