Végül Netanjáhú nyerte az izraeli választásokat

külföld
2019 április 10., 20:14
comments 123

Miután már majdnem az összes szavazatot megszámolták az izraeli választások után, úgy tűnik Benjámín Netanjáhú megalakíthatja az ötödik kormányát is, ami rekordnak számít. A győzelmi beszédében kolosszális győzelmet emlegetett, pedig kedd este még olyan szoros volt az eredmény, hogy mindkét oldal bejelentette győzelmét. Aztán szerdán meg ellenfele, Benny Gantz mégis elismerte a vereséget. Az eredményhez már Donald Trump is gratulált Netanjáhúnak.

photo_camera Netanjáhú és felesége Fotó: OLIVER WEIKEN/dpa Picture-Alliance/AFP

A jelenlegi állás szerint Netanjáhú pártjának, a Likudnak és jobboldali, vallásos koalíciós partnereinek 65 helye lesz a 120 fős Kneszetben. Ezzel ő lehet a leghosszabb ideig szolgáló izraeli miniszterelnök. Ugyanakkor az a következő hónapokban dől el, hogy vádat emelnek-e ellene abban a három korrupciós ügyben, amikkel összefüggésbe hozták. Gantz azt ígérte, hogy ellenzékben pokollá teszik a Likud életét. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.