Vízibivalyokkal kergetőztek a rendőrök Kiskunhalason

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

A kiskunhalasi bivalyok gondozója kora reggel a karámban csak a hűlt helyét találta az állatoknak, és csak másfél kilométerrel távolabb, a város irányába a vasúti töltésen érték utol őket. De bekeríteni csak a még fél kilométerrel arrébb, a Határút mellett, a Dong-ér csatornánál tudták őket. Ekkorra már a rendőröket és a mezőőröket is riasztották az állatok befogásához.

Fotó: ROLAND WEIHRAUCH/dpa Picture-Alliance/AFP

A Baon beszámolója szerint a bivalyok egy része a csatorna vízében is megmártózott, és csak nagy nehézségek árán sikerült kiterelni őket. Az állatgondozók, az egyenruhások és a bivalyok kergetőzése igazi látványosság lett, sokan megálltak bámulni őket a reggeli csúcsforgalomban, az 53-as főutat is lezárták néhány percre a rendőrök, amíg az állatokat átterelték rajta. 

Fotó: Michel & Christine Denis-Huot/Biosphoto


Végül az állatokat egyenesen a nyári szálláshelyükre, a Csetényi-parkba terelték, pedig az eredeti tervek szerint csak április 24-én hajtották volna át őket, de mivel már a fele utat megtették, akkor így volt célszerűbb nem visszafordítani őket. A lap szerint az üldözés során az állatok és a hajtók is kifáradtak. (Baon)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.