Az Európai Bíróság főtanácsnoka szerint jogsértő volt a lengyel legfelsőbb bírósági törvény

Nem állt összhangban az európai közösségi joggal a legfelsőbb bíróságról szóló lengyel törvény, foglalt állást a kérdésben csütörtökön az Európai Bíróság főtanácsnoka, Jevgenyij Tancsev. Neki az a funkciója, hogy pártatlanul, függetlenül eljárva javaslatot terjesszen elő a bíróság elé a rábízott ügy jogi megoldására. Ajánlása nem kötelező a bírákra, de az ítéletek többnyire megegyeznek előzetes állásfoglalásával.

Tancsev megállapításai szerint a kifogásolt törvény kényszernyugdíjazásról szóló rendelkezései sértik a bírák elmozdíthatatlanságának és az igazságszolgáltatás függetlenségének elvét. Mi több, megállapításai szerint a törvény tavaly novemberi módosítása után se egyértelmű, hogy ezzel megszűntek-e a jogsértések. Így ő továbbra is fontosnak tartja, hogy az ügyben a bíróság döntsön. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.