Egy német párnak tűrnie kell a folyamatos tehénkolompolást az ablaka alatt, mert ilyen a bajor élet

külföld
2019 április 11., 17:14
comments 353

Egy meg nem nevezett német pár a bajor Holzkirchen településről már évek óta perli a szomszédját, amiért a szomszéd tehenei folyamatosan az ablakuk alatt kolompolnak, és ez zavarja őket. Például azért, mert éjszaka is kolompolnak és nem tudnak tőlük aludni, de zavarják őket az állatok körül rajzó rovarok és a tehenek szaga is.

Pereltek, de pórul jártak, a bíró ugyanis nem találta elég meggyőzőnek a bizonyítékaikat. Pedig becsatoltak egy hangfelvételt is, amelyet elvileg a hálószobájukban csináltak, és 70 decibellel hallatszódik rajta a kolompolás.

photo_camera Fotó: WITT Pierre/hemis.fr

A tehéntartó szomszéd, Regina Killer a Süddeutsche Zeitungnak azt mondta, hogy a tehénkolompolás a hagyományok részét képzi, és ha ez így megy tovább, az Bajorország végét fogja jelenteni. Killer szerint a kolompokra a tehenek nyakában azért van szükség, hogy ha az állatok megszöknek, akkor tudják, merre vannak, még éjszaka is. Korábban már kötöttek egy olyan egyezséget a szomszéddal, hogy a tehenek nem közelíthetik meg 20 méternél jobban a szomszéd telkét.

A párnak azonban ez nem volt megfelelő, ezért pereltek, és most is azt mondják, hogy fellebbezni fognak.

A holzkircheni polgármester is megszólalt az ügyben, azt mondta, a legeltetés fontos helyi tevékenység, és fontos része a mezőgazdaságuknak. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.