A színpadon halt meg a brit komikus, akit állítása szerint mindenkinél több klubból tiltottak ki az országban

Brit komikusok sora búcsúzott pénteken üzenetekben egykori kollégájuktól, Ian Cognitótól, aki csütörtök este egy előadása közben halt meg Bicester városában. A beszámolók szerint Cognito hirtelen rosszul lett, és a nézőtéren akadtak olyanok is, akik azt hitték, hogy ez még a műsor része. Mások ugyan mentőt hívtak hozzá, de a férfi életét már nem sikerült megmenteni.

A többek között a Time Out versenyét is megnyerő Cognito a társai visszaemlékezése szerint egyszerre volt lázadó és zseniális. A Paul Barbieri néven 1958-ban született Cognito azt állította magáról, hogy több klubból tiltották ki az országban, mint bármely más komikust. A Guardian cikke szerint visszatérő belépő húzása volt, hogy a klub vagy pub színpadára lépve bevert a falba egy szöget egy kalapáccsal, felakasztotta kalapját, majd kiabálva közölte, hogy két dolgot máris tudhatnak róla: egyrészt, hogy ő tényleg szarik bele. Másrészt, hogy van egy kalapácsa. 

Ugyan a standupos világban ismert szereplő volt, de komolyabb mainstream sikereket nem tudott elérni, ami összefügghetett sokszor meglehetősen heves színpadi stílusával is. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.