A színpadon halt meg a brit komikus, akit állítása szerint mindenkinél több klubból tiltottak ki az országban

külföld
2019 április 12., 17:37

Brit komikusok sora búcsúzott pénteken üzenetekben egykori kollégájuktól, Ian Cognitótól, aki csütörtök este egy előadása közben halt meg Bicester városában. A beszámolók szerint Cognito hirtelen rosszul lett, és a nézőtéren akadtak olyanok is, akik azt hitték, hogy ez még a műsor része. Mások ugyan mentőt hívtak hozzá, de a férfi életét már nem sikerült megmenteni.

link Forrás

A többek között a Time Out versenyét is megnyerő Cognito a társai visszaemlékezése szerint egyszerre volt lázadó és zseniális. A Paul Barbieri néven 1958-ban született Cognito azt állította magáról, hogy több klubból tiltották ki az országban, mint bármely más komikust. A Guardian cikke szerint visszatérő belépő húzása volt, hogy a klub vagy pub színpadára lépve bevert a falba egy szöget egy kalapáccsal, felakasztotta kalapját, majd kiabálva közölte, hogy két dolgot máris tudhatnak róla: egyrészt, hogy ő tényleg szarik bele. Másrészt, hogy van egy kalapácsa.

Ugyan a standupos világban ismert szereplő volt, de komolyabb mainstream sikereket nem tudott elérni, ami összefügghetett sokszor meglehetősen heves színpadi stílusával is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.