Életveszélyesen bántalmaztak egy öthónapos csecsemőt Ötvöskónyiban, a családsegítő az apa ellenkezése ellenére vitte kórházba

bűnügy
2019 április 12., 08:15
comments 157

Életveszélyesen bántalmaztak egy csecsemőt Ötvöskónyiban április elején - írja a Sonline az Atádhír nevű helyi lapra hivatkozva. Mindezt a családsegítő szúrta ki, aki az apa ellenkezése ellenére kórházba vitte a gyereket. Az 5 hónapos csecsemő súlyos fejsérülést szenvedett, szilánkosra tört a karja, és nagymértékben alultáplált volt.

A családsegítő, Köves Lilla azt nyilatkozta a lapnak, hogy egy zöld folt tűnt fel neki a kisbaba szeme alatt, és bár a szülők azt mondták, nem történt semmi, megkérte az anyát, vetkőztesse le a babát. Ekkor látta, hogy lóg a jobb válla, és minden mozdításra fájdalmasan sír.

"Szóltam az anyának, azonnal csomagolja össze a legszükségesebbeket, indulunk a kórházba. Az apa elém állt, hogy nem viszem őket sehova, de határozottan közöltem vele: ha nem akar nagyobb bajt magának, rögtön álljon el az utunkból" – mondta Köves.

A baba először a nagyatádi sürgősségi osztályra került, onnan rohammentővel vitték át a kaposvári megyei kórházba, állítólag ellátás nélkül egy napon belül meghalhatott volna.

A szociális munkások feljelentést tettek a Nagyatádi Rendőrkapitányságon, ahol április 5-én büntetőeljárást indítottak egy 40 éves férfi ellen kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés és kisgyermek veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt. A rendőrség az Atádhírrel közölte azt is, hogy a férfinak a Kaposvári Járásbíróság elrendelte a letartóztatását.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.