Életveszélyesen bántalmaztak egy öthónapos csecsemőt Ötvöskónyiban, a családsegítő az apa ellenkezése ellenére vitte kórházba

Életveszélyesen bántalmaztak egy csecsemőt Ötvöskónyiban április elején - írja a Sonline az Atádhír nevű helyi lapra hivatkozva. Mindezt a családsegítő szúrta ki, aki az apa ellenkezése ellenére kórházba vitte a gyereket. Az 5 hónapos csecsemő súlyos fejsérülést szenvedett, szilánkosra tört a karja, és nagymértékben alultáplált volt.

A családsegítő, Köves Lilla azt nyilatkozta a lapnak, hogy egy zöld folt tűnt fel neki a kisbaba szeme alatt, és bár a szülők azt mondták, nem történt semmi, megkérte az anyát, vetkőztesse le a babát. Ekkor látta, hogy lóg a jobb válla, és minden mozdításra fájdalmasan sír.

"Szóltam az anyának, azonnal csomagolja össze a legszükségesebbeket, indulunk a kórházba. Az apa elém állt, hogy nem viszem őket sehova, de határozottan közöltem vele: ha nem akar nagyobb bajt magának, rögtön álljon el az utunkból" – mondta Köves.

A baba először a nagyatádi sürgősségi osztályra került, onnan rohammentővel vitték át a kaposvári megyei kórházba, állítólag ellátás nélkül egy napon belül meghalhatott volna.

A szociális munkások feljelentést tettek a Nagyatádi Rendőrkapitányságon, ahol április 5-én büntetőeljárást indítottak egy 40 éves férfi ellen kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés és kisgyermek veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt. A rendőrség az Atádhírrel közölte azt is, hogy a férfinak a Kaposvári Járásbíróság elrendelte a letartóztatását.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.