Lecsapott a rendőrség, köntösben vitték el a magyar bűnbanda fejét

bűnügy
2019 április 12., 06:21
comments 182

Több millió eurót elcsaló, "fehérgalléros" magyar bűnözőket fogott el a rendőrség, és milliárdos értékben vett zár alá ingatlanokat, többek között budapesti hoteleket, valamint egy szállodahajót is, amivel a teljes kárérték megtérült.

A bűnbanda fejét köntösben vitték el az otthonából.

photo_camera Forrás: police.hu

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csalás és pénzmosás megalapozott gyanúja miatt nyomoz a magyar bűnözői csoport hét tagja ellen. A szervezet tagjai hosszabb időn keresztül olyan pénzek eltüntetésében vettek részt, amelyet külföldi nagyvállalatoktól - valamely vezető tisztségviselő nevében - elektronikusan benyújtott, hamis megbízásokkal szereztek meg.

Az elkövetők több külföldi - francia és belga - cégtől összesen 3,7 millió eurót szereztek meg. Az elcsalt összegeket többlépcsős céghálózaton keresztül - alkalmanként ciprusi off-shore gazdasági társaságok felhasználásával - ingatlanok vásárlásába fektették. A bűncselekményből származó összegekből a csoport vezetője Spanyolországban szerzett meg több ingatlant, valamint nagy értékű járműveket.

link Forrás

A Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrei nemzetközi együttműködés keretében térképezték fel a pénz útját és beazonosították a bűnözői csoport valamennyi tagját. A csoport öt tagját a nyomozók már korábban elfogták és elszámoltatták. A szervezetet vezető két férfit a rendőrök szerdán fogták el, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Ezzel együtt milliárdos értékben vettek zár alá ingatlanokat, többek között budapesti hoteleket, valamint egy szállodahajót is, amellyel a teljes kárérték megtérült - olvasható a rendőrség közleményében. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.