A Momentum elnöksége kezdeményezi a ferencvárosi alapszervezet vezetésének leváltását

politika
2019 április 13., 18:55
comments 535

Szombat este 8-kor jelent meg Ács Dániel cikke, amelyben a Momentum ferencvárosi alapszervezetének különös közleményéről számolt be, alig több mint két órával később pedig befutott a Momentum elnökségének reakciója.

Azért volt különös a közlemény, mert a Momentum eddig beleállt a Fideszhez és az MSZP-hez egyaránt köthető ferencvárosi sötét parkolási ügyek számonkérésébe: korábban szórólapokon figyelmeztettek, hogy ellopják az autósok pénzét, és börtönrácsot ragasztottak a kerületi fideszes irodára. Pénteken megírtuk, hogy az MSZP és a Momentum nem támogatják a polgármesteri székért induló független Baranyi Krisztinát, aki évek óta harcol a parkolási visszaélések ellen - a helyi momentumos alapszervezet vezetője erre reagált a következő gondolatmenettel:

„Újra és újra leírni, hogy valaki feltárta a helyi parkolási maffia sötét ügyeit, amiben X és Y is érintett, szintén nem korrekt. Gyanús dolgokra rámutatni tiszteletre méltó közszolgálati tevékenység, de BIZONYÍTÉKOK nélkül vádolni és bűnösséget kikiáltani nagyon veszélyes.”

Erre adta ki a párt „A parkolási maffia létezik” című közleményt: 

„A Momentum a ferencvárosi alapszervezeti vezetője által a 9. kerületi egyeztetések kapcsán írt posztja miatt kezdeményezi a 9. kerületi elnökség visszahívását. A poszt számos olyan állítást tartalmaz, amely a Momentumtól távol áll, és amelyet a Momentum teljes tagsága és vezetése elítél. 

A parkolási maffia létező jelenség Budapesten, és az ügy kivizsgálása minden önkormányzati vezető felelőssége. A Momentum mélységesen elítéli a korrupciót és annak minden formáját, függetlenül attól, hogy kormánypárti vagy ellenzéki szereplők állnak mögötte.

A Momentum elnöksége ennek érdekében azonnal összehívja a párt Választmányát, amely dönthet az alapszervezeti vezetők leváltásáról.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.