Balesetet okozott az ittas sofőr, majd az eltiltás ellenére újra ittasan vezetett, de amint kiengedték az őrizetből, elkötött egy kocsit ittasan

Több 444 videó?
Szeretném

Egy 31 éves balotaszállási férfi 2018. október 13-án délután a szemből érkező autónak csapódott. A vétlen sofőr a járművel csak az útpadka melletti füves részen tudott lefékezni, az okozó megállás nélkül továbbhajtott - írja a police.hu. A térfigyelő kameráknak köszönhetően rövid időn belül elfogták a sofőrt, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban és cserbenhagyás vétség megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. 

Eltiltották a járművezetéstől is, de hiába.

A férfi december 24-én az egyik családtagja autóját vette el, és ismét ittas állapotban vezetett. Ezúttal szerencsére nem ütközött autóval, de az 53-as főút mellett így is egy fának csapódott. A helyszínt ugyanúgy elhagyta, de még aznap elfogták és jármű önkényes elvétele bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt indítottak vele szemben eljárást. Mivel eltiltás hatálya alatt vezetett, így őrizetbe vették a rendőrök. 

Szabadulását követően Balotaszállásra ment, ahol ismét alkoholt fogyasztott, és egyik rokona autóját a benne hagyott indítókulccsal elvitte. 10 perccel később otthonában a helyi körzeti megbízott fogta el a férfit, akivel szemben ismét jármű önkényes elvétele és járművezetés ittas állapotban miatt indítottak büntetőeljárást. Mivel továbbra is eltiltás hatálya vezetett, így ismét őrizetbe vették a rendőrök.

A rendőrök az ügyet átadták az ügyészségnek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.