Egy videófelvétel alapján ok nélkül rugdaltak és sokkolóztak egy diáklányt a chicagói rendőrök

külföld
2019 április 14., 6:48
comments 162

Megrázó videó került elő egy január 29-i chicagói incidensről. Az akkori hírek szerint egy 16 éves diáklány, akit azért küldtek volna haza iskolájából, mert egy órán elővette a telefonját, rátámadt az intézkedő rendőrökre. Miután hatósági személy elleni erőszak miatt vádat emeltek ellene, első meghallgatásán az ügyészség azt állította, hogy a lány támadt rá a rendőrökre, leköpte, megrúgta és megharapta őket.

Egy héttel később az ügyészség "az igazság érdekében" ejtette a vádakat. Ebből már sejteni lehetett, hogy valami nem kerek a történetben. Most kiderült, hogy mi nem. Nyilvánosságra kerültek az iskola biztonsági kameráinak felvételei, amelyek alapján egyértelműnek tűnik, hogy a rendőrök támadtak rá brutálisan a passzívan álldogáló lányra.

Az esetet két biztonsági kamera is rögzítette. Az első felvételein az látszik, hogy a lány két rendőr között ácsorog egy lépcsőfordulóban. Egyszer csak leereszti a kezét és oldalra fordul, mire a balján álló rendőr megragadja, és erőszakkal elkezdi letuszakolni a lépcsőn. A másik kamera a lépcső aljáról rögzítette a történteket. A két kamera nem teljesen látja be a lépcsőt, így ezen már csak az látszik, hogy a rendőr, aki letuszakolta a lépcső tetején, a lábánál fogva húzza lefelé a lányt a lépcsőn.

A lépcső alján aztán az egyik rendőr ráfekszik, a másik, aki a lábánál fogva rángatta le a lépcsőn, pedig rálép, és arcon üti. Ekkor már a lány is küzdeni próbál, de erre lesokkolózzák.

A jelenet végének már a lány, Dnigma Howard édesapja, Laurentio is tanúja volt. "Nem tudtam elhinni, hogy két felesküdött chicagói rendőr zaklassa a lányomat, én meg ott állok és látom, de semmit se tudok tenni ellene" - nyilatkozta az ABC helyi adójának.

Howardék a történtek után polgári pert indítottak a két intézkedő rendőr, és a chicagói iskolaszék ellen a lány polgári jogainak megsértése és az oktalan erőszak alkalmazása miatt. (Via ABC News)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt