444 mozi: „Háborúban született, a hatalom szolgálatába állt”

444
2019 április 15., 16:02
comments 28

A magyar adófizetők több mint 90 milliárd forintot költenek idén közmédiára, de az már fel sem merül, hogy közéleti vitákat, a hatalom ellenőrzését, vagy akár csak sokszínű tájékoztatást kapjanak ezért. De miért alakult ez így? Mi történt a magyar köztájékoztatással, aminek rendbetétele még a rendszerváltás fontos célkitűzése volt? Ennek megértéséhez vissza kell mennünk az időben. Új vlogunkban megszólalnak egykori kulcsszereplők, felidézzük az első nagy médiaháborút és elmondjuk, milyen nagy trükkökre volt szükség ahhoz, hogy a közmédia eljusson a mai állapotába.

A videó bemutatóját a Három Hollóban tartjuk 2019. április 23-án 19 órakor. A vetítés után Veiszer Alinda beszélget Uj Péterrel és Plankó Gergővel közszolgálatról és propagandáról.

Helyszín: Három Holló, 1052 Budapest, Piarista köz 1.
Időpont: Április 23, 19:00
Facebook esemény itt.

Belépő: 4800 Ft - A jegy megvásárlásával a 444 szerkesztőségét is támogatod. Egy ilyen alapos anyag sok ember sok munkájának eredménye, és a ti hozzájárulásotok nélkül egyszerűen nem tudnánk ilyen videókat és cikkeket készíteni.

A jegyet ide kattintva lehet megvásárolni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.