444 mozi: „Háborúban született, a hatalom szolgálatába állt”

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A magyar adófizetők több mint 90 milliárd forintot költenek idén közmédiára, de az már fel sem merül, hogy közéleti vitákat, a hatalom ellenőrzését, vagy akár csak sokszínű tájékoztatást kapjanak ezért. De miért alakult ez így? Mi történt a magyar köztájékoztatással, aminek rendbetétele még a rendszerváltás fontos célkitűzése volt? Ennek megértéséhez vissza kell mennünk az időben. Új vlogunkban megszólalnak egykori kulcsszereplők, felidézzük az első nagy médiaháborút és elmondjuk, milyen nagy trükkökre volt szükség ahhoz, hogy a közmédia eljusson a mai állapotába.

A videó bemutatóját a Három Hollóban tartjuk 2019. április 23-án 19 órakor. A vetítés után Veiszer Alinda beszélget Uj Péterrel és Plankó Gergővel közszolgálatról és propagandáról.

Helyszín: Három Holló, 1052 Budapest, Piarista köz 1.
Időpont: Április 23, 19:00
Facebook esemény itt.

Belépő: 4800 Ft - A jegy megvásárlásával a 444 szerkesztőségét is támogatod. Egy ilyen alapos anyag sok ember sok munkájának eredménye, és a ti hozzájárulásotok nélkül egyszerűen nem tudnánk ilyen videókat és cikkeket készíteni.

A jegyet ide kattintva lehet megvásárolni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.