Ausztriában is egyre kevesebb a menedékkérő

külföld
2019 április 15., 10:04
comments 71

Jelentősen csökkent 2018 első három hónapjához a menedékkérők száma 2019 első három hónapjában. A hivatalos osztrák statisztikák szerint tavaly március végére már 4050 menedékkérő érkezett az országba, idén viszont az első három hónapban csupán 2881 kérelmet nyújtottak be. A legtöbben 631-en, illetve 597-en továbbra is Szíriából és Afganisztánból érkeztek.

A menedékkérők ranglistájának harmadik helyén az irániak vannak, onnan 189-en akartak Ausztriába menekülni, alig valamivel többen, mint Oroszországból, ahonnan 182 kérelmet nyújtottak be.

A 2019. április 1-jei nyilvántartás szerint az országba érkezettek közül 39 ezren részesülnek a menekülteknek nyújtott, úgynevezett alapellátásban. Tavaly év elején még 61 ezer ember kapott alapellátást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.