Ausztriában is egyre kevesebb a menedékkérő

Jelentősen csökkent 2018 első három hónapjához a menedékkérők száma 2019 első három hónapjában. A hivatalos osztrák statisztikák szerint tavaly március végére már 4050 menedékkérő érkezett az országba, idén viszont az első három hónapban csupán 2881 kérelmet nyújtottak be. A legtöbben 631-en, illetve 597-en továbbra is Szíriából és Afganisztánból érkeztek.

A menedékkérők ranglistájának harmadik helyén az irániak vannak, onnan 189-en akartak Ausztriába menekülni, alig valamivel többen, mint Oroszországból, ahonnan 182 kérelmet nyújtottak be.

A 2019. április 1-jei nyilvántartás szerint az országba érkezettek közül 39 ezren részesülnek a menekülteknek nyújtott, úgynevezett alapellátásban. Tavaly év elején még 61 ezer ember kapott alapellátást.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.