Jobb híján az államkincstárt perli a DK az Állami Számvevőszék által kiszabott büntetés miatt

2019 április 15., hétfő 6:15
37

Bírósághoz fordul a Demokratikus Koalíció azután, hogy a Magyar Államkincstár pont az EP-választás kampányában vonta le tőlük a büntetést, amit az Állami Számvevőszék szabott ki rájuk. A sajátos magyar jogszabályok szerint az Állami Számvevőszék döntésével szemben semmilyen jogorvoslati lehetőség nincs, vagyis az ÁSZ, amit a Fidesz egy volt parlamenti képviselője vezet, mindenféle külső kontroll nélkül szabhat ki büntetéseket. Olyanokat, amivel akár el is lehetetleníti elnöke volt pártjának riválisait.

Mivel az ÁSZ döntésével szemben nincs jogorvoslat, a DK most a büntetést behajtó Magyar Államkincstár ellen indítana pert. "Megértjük, hogy a volt fideszes országgyűlési képviselő által vezetett Pártállami Számvevőszék mindent szeretne megtenni Orbán Viktor és egykori frakciótársai kedvéért, de ez egy európai ország, ahol egyetlen állami szervnek sem lenne szabad beleavatkoznia a kampányba, ellehetetlenítve az ellenzéket" - írták közleményükben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt