Jobb híján az államkincstárt perli a DK az Állami Számvevőszék által kiszabott büntetés miatt

POLITIKA
2019 április 15., 06:15
comments 37

Bírósághoz fordul a Demokratikus Koalíció azután, hogy a Magyar Államkincstár pont az EP-választás kampányában vonta le tőlük a büntetést, amit az Állami Számvevőszék szabott ki rájuk. A sajátos magyar jogszabályok szerint az Állami Számvevőszék döntésével szemben semmilyen jogorvoslati lehetőség nincs, vagyis az ÁSZ, amit a Fidesz egy volt parlamenti képviselője vezet, mindenféle külső kontroll nélkül szabhat ki büntetéseket. Olyanokat, amivel akár el is lehetetleníti elnöke volt pártjának riválisait.

Mivel az ÁSZ döntésével szemben nincs jogorvoslat, a DK most a büntetést behajtó Magyar Államkincstár ellen indítana pert. "Megértjük, hogy a volt fideszes országgyűlési képviselő által vezetett Pártállami Számvevőszék mindent szeretne megtenni Orbán Viktor és egykori frakciótársai kedvéért, de ez egy európai ország, ahol egyetlen állami szervnek sem lenne szabad beleavatkoznia a kampányba, ellehetetlenítve az ellenzéket" - írták közleményükben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.