Jobb híján az államkincstárt perli a DK az Állami Számvevőszék által kiszabott büntetés miatt

Bírósághoz fordul a Demokratikus Koalíció azután, hogy a Magyar Államkincstár pont az EP-választás kampányában vonta le tőlük a büntetést, amit az Állami Számvevőszék szabott ki rájuk. A sajátos magyar jogszabályok szerint az Állami Számvevőszék döntésével szemben semmilyen jogorvoslati lehetőség nincs, vagyis az ÁSZ, amit a Fidesz egy volt parlamenti képviselője vezet, mindenféle külső kontroll nélkül szabhat ki büntetéseket. Olyanokat, amivel akár el is lehetetleníti elnöke volt pártjának riválisait.

Mivel az ÁSZ döntésével szemben nincs jogorvoslat, a DK most a büntetést behajtó Magyar Államkincstár ellen indítana pert. "Megértjük, hogy a volt fideszes országgyűlési képviselő által vezetett Pártállami Számvevőszék mindent szeretne megtenni Orbán Viktor és egykori frakciótársai kedvéért, de ez egy európai ország, ahol egyetlen állami szervnek sem lenne szabad beleavatkoznia a kampányba, ellehetetlenítve az ellenzéket" - írták közleményükben.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.