A Youtube a szeptember 11-i terrortámadással kötötte össze a Notre Dame leégését

képzavar
2019 április 16., 08:51
comments 85

Miközben hétfő este több csatorna is a Youtube-on közvetítette, ahogyan lángokban áll a Notre Dame, a videómegosztó felugró szövegdoboza a szeptember 11-i terrortámadásról szóló szöveget közölt az eseményhez.

A Youtube szóvivője mindezt azzal magyarázta, hogy azt egy algoritmus állította be, ami néha azért mellényúl. Pedig ezt a funkciót pont azért vezették be tavaly, mert az oldalon megjelenő videókkal nagyon sok álhír vagy szélsőséges nézet terjedt. Ezeknek a szövegdobozoknak éppen hiteles információkat kellene terjeszteniük közismert eseményekről, hogy semlegesítsék az összeesküvés-elméleteket. Ebben az esetben is a Encyclopedia Britannica 9/11-ről szóló szócikkét kötötték a párizsi tűzhöz, csakhogy ettől pont úgy tűnt, mintha a székesegyház is egy terrortámadás miatt gyulladt volna ki. (AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.