Egy év 9 hónap felfüggesztett börtönt kapott a miniszterelnöki megbízott titkára, mert taxiként használta a kormányzati kocsit

Kedden jogerős ítéletet hozott a Fővárosi Törvényszék Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott volt személyi titkárának, Bogdán Lászlónak az ügyében - számolt be róla az Index. Bogdánt közokirat-hamisítás, hivatali visszaélés, valamint nagyobb kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolta az ügyészség.

Végül 1 év 9 hónap börtönre ítélték, amit 3 év próbaidőre felfüggesztettek.

Bogdán 2010 és 2014 között Hegedűs jobbkeze volt, az alapítvány munkájában is aktívan vett részt, a Parlament miniszterelnökségi részén dolgozott. 2016-ban emeltek ellene vádat.

Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó, a Minden gyerek lakjon jól! Alapítvány kuratóriumának elnöke egy malacot fog az alapítvány adományosztásán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Székely községben 2015. május 5-én.Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A vád szerint Bogdán jelentős kárt okozva jogosulatlanul igényelt szolgálati autót és sofőrt 32 esetben is. Többször Rózsafa településre vitette magát, mert 2014-ben a Fidesz–KDNP támogatásával ott indult polgármesternek. Vitte a kampányeszközeit is.

De többször vitette magát Hegedűs Zsuzsa lakásához is, ahol Hegedűs kutyáját vitte sétálni szolgálati autóval.

Ezen kívül Bogdán 2014-ben jogosulatlanul igényelt diplomata-útlevelet, és térítésmentesen kért ki járási földhivataloktól tulajdoni lapokat, és felhasználva indult és nyert a Nemzeti Földalap pályázatain. Bogdán beismerte a bűnösségét.

A bíró végül hivatali visszaélés bűntette, üzletszerűen elkövetett csalás és közokirat-hamisítás bűntette miatt 1 év 9 hónap felfüggesztett szabadságvesztést ítélte, illetve 2,7 milliós vagyonelkobzást kapott.

A tárgyalás során kiderült, hogy Bogdán jelenleg az Agrárminisztérium egyik háttérintézményében dogozik szakmai tanácsadóként.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.