Jogi lépéseket tesz az MTVA a Kunagunda úti épületnél „blokádot emelő” ellenzéki képviselők ellen

Média
2019 április 16., 08:10
comments 175

A közmédia honlapján, a hirado.hu-n közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), hogy jogi lépéseket tesznek ismeretlen tettesek ellen azok után, hogy hétfőn ismét ellenzéki képviselők demonstráltak a Kunigunda úti épületnél. 

A közlemény szerint az ellenzéki képviselők blokádot emeltek az MTVA bejáratánál,  „így a szabadsághoz és munkához fűződő jogukban korlátozták a dolgozókat és a vendégeket”.

A feljelentést azért is teszik, mert az ellenzéki képviselők engedély nélkül behatoltak a közmédia területére, törvénysértő módon kép- és hangfelvételeket készítettek, és ezzel belegázoltak munkatársaik személyiségi jogaiba. 

„Az MTVA a tapasztalt visszaélések miatt haladéktalanul megvizsgálja a rendelkezésre álló jogi eszközöket, és megteszi a szükséges lépéseket” - írják. 

Hétfőn az MSZP kivételével minden parlamenti ellenzéki párt az MTVA épületéhez vonult, hogy Papp Dániel hírigazgatóval beszélhessenek. (Pontosítás 11.34: az LMP sem vett részt az akcióban.)

Az eredeti terv úgy szólt, hogy ha nem engedik be őket, akkor egy órára blokád alá vonják az MTVA bejáratait. Ez részben meg is valósult: miközben pár képviselő a sorompó mellett be tudott jutni, a többiek kinn akadályozták a bejutást. (hirado.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.