Jogi lépéseket tesz az MTVA a Kunagunda úti épületnél „blokádot emelő” ellenzéki képviselők ellen

A közmédia honlapján, a hirado.hu-n közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), hogy jogi lépéseket tesznek ismeretlen tettesek ellen azok után, hogy hétfőn ismét ellenzéki képviselők demonstráltak a Kunigunda úti épületnél. 

A közlemény szerint az ellenzéki képviselők blokádot emeltek az MTVA bejáratánál,  „így a szabadsághoz és munkához fűződő jogukban korlátozták a dolgozókat és a vendégeket”.

A feljelentést azért is teszik, mert az ellenzéki képviselők engedély nélkül behatoltak a közmédia területére, törvénysértő módon kép- és hangfelvételeket készítettek, és ezzel belegázoltak munkatársaik személyiségi jogaiba. 

„Az MTVA a tapasztalt visszaélések miatt haladéktalanul megvizsgálja a rendelkezésre álló jogi eszközöket, és megteszi a szükséges lépéseket” - írják. 

Hétfőn az MSZP kivételével minden parlamenti ellenzéki párt az MTVA épületéhez vonult, hogy Papp Dániel hírigazgatóval beszélhessenek. (Pontosítás 11.34: az LMP sem vett részt az akcióban.)

Az eredeti terv úgy szólt, hogy ha nem engedik be őket, akkor egy órára blokád alá vonják az MTVA bejáratait. Ez részben meg is valósult: miközben pár képviselő a sorompó mellett be tudott jutni, a többiek kinn akadályozták a bejutást. (hirado.hu)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.