Jogi lépéseket tesz az MTVA a Kunagunda úti épületnél „blokádot emelő” ellenzéki képviselők ellen

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A közmédia honlapján, a hirado.hu-n közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), hogy jogi lépéseket tesznek ismeretlen tettesek ellen azok után, hogy hétfőn ismét ellenzéki képviselők demonstráltak a Kunigunda úti épületnél. 

A közlemény szerint az ellenzéki képviselők blokádot emeltek az MTVA bejáratánál,  „így a szabadsághoz és munkához fűződő jogukban korlátozták a dolgozókat és a vendégeket”.

A feljelentést azért is teszik, mert az ellenzéki képviselők engedély nélkül behatoltak a közmédia területére, törvénysértő módon kép- és hangfelvételeket készítettek, és ezzel belegázoltak munkatársaik személyiségi jogaiba. 

„Az MTVA a tapasztalt visszaélések miatt haladéktalanul megvizsgálja a rendelkezésre álló jogi eszközöket, és megteszi a szükséges lépéseket” - írják. 

Hétfőn az MSZP kivételével minden parlamenti ellenzéki párt az MTVA épületéhez vonult, hogy Papp Dániel hírigazgatóval beszélhessenek. (Pontosítás 11.34: az LMP sem vett részt az akcióban.)

Az eredeti terv úgy szólt, hogy ha nem engedik be őket, akkor egy órára blokád alá vonják az MTVA bejáratait. Ez részben meg is valósult: miközben pár képviselő a sorompó mellett be tudott jutni, a többiek kinn akadályozták a bejutást. (hirado.hu)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.