Megválik Dárdaitól a Hertha

futball
2019 április 16., 07:12
comments 160

Egy nappal azután, hogy a német sajtó Dárdai Pál leváltásáról kezdett spekulálni, a Hertha BSC kedden hivatalosan is bejelentette, hogy nyáron megválnak a magyar edzőtől. 

photo_camera Fotó: Roberto Pfeil/AFP

A berliniek a múlt hétvégén sorozatban ötödször kaptak ki a német bajnokságban, és ezután több újság is arról írt, hogy a magyar szakember napjai meg vannak számlálva, hamarosan, de legkésőbb az idény végén menesztik.

Iratkozz fel a Jó hírlevélre!
Minden, amit érdemes csinálni Budapesten. Fizetned csak akkor kell, ha tetszik!

A klub a keddi közleményében kiemelte, hogy Dárdai nagy szolgálatot tett a csapatnak, és az elmúlt négy és fél évben mutatott konstruktív együttműködés nagyon hosszúnak számít a profi fociban. Most mégis arra jutottak, hogy a helyes lépés a csapat számára az lesz, ha nyártól impulzust kapnak. 

Dárdai annyit közölt, hogy nagyon intenzív és eseménydús éveket töltött a Herthánál. Nagyon hálás a lehetőségért, amit itt kapott, és nagyon büszke arra, amit ebben az időszakban elértek. „De néha úgy van, hogy eljön a változtatás ideje. Mindig hangsúlyoztam, hogy számomra ez az egész arról szól, hogy a Hertha BSC-nek minél jobb legyen, mert a Hertha az otthonom, és az is marad” - tette hozzá. 

A korábbi magyar válogatott szövetségi kapitány 2015 februárja óta irányítja a Herthát, aminek 1997 és 2011 között a játékosa is volt. Csapata, amely az elmúlt öt fordulóban kikapott, öt körrel a bajnokság vége előtt 11. a Bundesligában. A 43 éves magyar edző vezetésével 167 tétmérkőzésen 63 győzelmet aratott a csapat 40 döntetlen és 64 vereség mellett. Dárdai a freiburgi Christian Streich mögött a második leghosszabb ideje dolgozó tréner jelenleg a Bundesligában.

Azután, hogy első idényében benntartotta az élvonalban az akkor nehéz helyzetben lévő berlini csapatot, a 2015/16-os szezonban a hetedik lett az együttessel, amivel az Európa-ligában indulhatott. A következő idényben még egyet előrelépve hatodikként végzett a Hertha, így egyből az Európa-liga csoportkörébe jutott. Az előző szezont tizedikként fejezte be a berlini csapat, amely hagyományosan a pontvadászat őszi részében nyújtott kiemelkedőt Dárdai keze alatt. Így volt ez a mostani idényben is, amikor a Hertha sokáig a középmezőny elejéhez tartozott, tavasszal azonban nem jöttek a remélt eredmények.

A magyar trénernek különleges, határozatlan idejű szerződése van a Herthánál, eszerint amennyiben a proficsapatnál váltás lesz, visszatérhet az utánpótlásba. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.