Felgyújtotta a házat, majd megkéselte a menekülő lakókat egy koreai

Tűzoltók és épségben kimenekült lakók annál a dzsindzsui háznál, amit egy negyedik emeleti lakó felgyújtott, majd késsel támadt a menekülőkre.Fotó: -/AFP

Késsel támadt egy lángoló házból menekülő lakókra egy 42 éves féri a dél-koreai Dzsindzsu városában. Eleve a házat is ő gyújtotta fel, saját lakásában rakott tüzet, majd a menekülőkre támadt.

Összesen 18 embert késelt meg, közülük öten életüket vesztették.

A férfit elfogták, beismerő vallomást tett. Motivációjáról viszont nem árult el semmit, bár a rendőrség szerint elmaradt bérei állhattak a háttérben.

A gyanúsított az épület negyedik emeletén lakott. Helyi idő szerint hajnali 4:25-kor gyújthatta fel saját lakását, majd a második emeletre leérve elkezdte megkéselni a menekülő lakókat. A Yonhap hírügynökség jelentése szerint egy 12 éves lányt, egy 70-es éveiben járó férfit, két hatvanas és egy harmincas nőt késelt halálra.

A házat a tűzoltóknak húsz perc alatt sikerült eloltaniuk. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.