Pont amikor Rogán Cecília lesz a HVG címlapján, a Mahir közölte, többé nem teszi ki az oszlopokra a plakátjaikat

A HVG azt írja, minden előzetes jel nélkül, egy április 12-i levélben a Mahir Cityposter Kft. értesítette a HVG Kiadó Zrt.-t, hogy azonnali hatállyal felmondja a két cég között fennálló, a HVG hetilap címlapjairól készített plakátok kihelyezéséről szóló, nem felbontható szerződést.

Indoklásként azt magyarázták, hogy a Mahir nem tud teljesen eleget tenni a vállalt kötelezettségeinek, nem képes garantálni a teljes darabszám megjelenítését, ezért a szerződés értelmében nem lesz jogosult hirdetési díjra, ez pedig nem szolgálja a cég érdekeit.

A lap szerint a Mahir érdemben nem tárgyalt a szerződéses feltételek esetleges újragondolásáról, ez egy véglegesnek szánt döntés: a HVG-címlapok a jövőben nem jelenhetnek meg az ország különféle pontjain a Mahir oszlopain.

A HVG-plakátok az éppen aktuális hatalomtól függetlenül 40 éve, a lap 1979-es alapítása óta hetente kikerültek az utcára. Simicska Lajos idején például még nem volt gond, de a cég már a Mészáros-birodalom része.

A soron következő címlapon egyébként éppen Rogán Cecília, a propagandaminiszter celeb felesége szerepel:

Fotó: HVG

De most már nem kerül ki a plakátokra, viszont remélhetőleg marad a másik plakátja:

Fotó: Franciska, olvasónk

A HVG Kiadó próbál jogi úton érvényt szerezni a megkötött szerződésben foglaltaknak.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.