Pont amikor Rogán Cecília lesz a HVG címlapján, a Mahir közölte, többé nem teszi ki az oszlopokra a plakátjaikat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A HVG azt írja, minden előzetes jel nélkül, egy április 12-i levélben a Mahir Cityposter Kft. értesítette a HVG Kiadó Zrt.-t, hogy azonnali hatállyal felmondja a két cég között fennálló, a HVG hetilap címlapjairól készített plakátok kihelyezéséről szóló, nem felbontható szerződést.

Indoklásként azt magyarázták, hogy a Mahir nem tud teljesen eleget tenni a vállalt kötelezettségeinek, nem képes garantálni a teljes darabszám megjelenítését, ezért a szerződés értelmében nem lesz jogosult hirdetési díjra, ez pedig nem szolgálja a cég érdekeit.

A lap szerint a Mahir érdemben nem tárgyalt a szerződéses feltételek esetleges újragondolásáról, ez egy véglegesnek szánt döntés: a HVG-címlapok a jövőben nem jelenhetnek meg az ország különféle pontjain a Mahir oszlopain.

A HVG-plakátok az éppen aktuális hatalomtól függetlenül 40 éve, a lap 1979-es alapítása óta hetente kikerültek az utcára. Simicska Lajos idején például még nem volt gond, de a cég már a Mészáros-birodalom része.

A soron következő címlapon egyébként éppen Rogán Cecília, a propagandaminiszter celeb felesége szerepel:

Fotó: HVG

De most már nem kerül ki a plakátokra, viszont remélhetőleg marad a másik plakátja:

Fotó: Franciska, olvasónk

A HVG Kiadó próbál jogi úton érvényt szerezni a megkötött szerződésben foglaltaknak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.