Pont amikor Rogán Cecília lesz a HVG címlapján, a Mahir közölte, többé nem teszi ki az oszlopokra a plakátjaikat

politika
2019 április 17., 11:22
comments 618

A HVG azt írja, minden előzetes jel nélkül, egy április 12-i levélben a Mahir Cityposter Kft. értesítette a HVG Kiadó Zrt.-t, hogy azonnali hatállyal felmondja a két cég között fennálló, a HVG hetilap címlapjairól készített plakátok kihelyezéséről szóló, nem felbontható szerződést.

Indoklásként azt magyarázták, hogy a Mahir nem tud teljesen eleget tenni a vállalt kötelezettségeinek, nem képes garantálni a teljes darabszám megjelenítését, ezért a szerződés értelmében nem lesz jogosult hirdetési díjra, ez pedig nem szolgálja a cég érdekeit.

A lap szerint a Mahir érdemben nem tárgyalt a szerződéses feltételek esetleges újragondolásáról, ez egy véglegesnek szánt döntés: a HVG-címlapok a jövőben nem jelenhetnek meg az ország különféle pontjain a Mahir oszlopain.

A HVG-plakátok az éppen aktuális hatalomtól függetlenül 40 éve, a lap 1979-es alapítása óta hetente kikerültek az utcára. Simicska Lajos idején például még nem volt gond, de a cég már a Mészáros-birodalom része.

A soron következő címlapon egyébként éppen Rogán Cecília, a propagandaminiszter celeb felesége szerepel:

photo_camera Fotó: HVG

De most már nem kerül ki a plakátokra, viszont remélhetőleg marad a másik plakátja:

photo_camera Fotó: Franciska, olvasónk

A HVG Kiadó próbál jogi úton érvényt szerezni a megkötött szerződésben foglaltaknak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.