Index: Megharaptak és fojtogattak egy szocialista aláírásgyűjtőt

politika
2019 április 18., 14:42

Megtámadták az MSZP-nek aláírásokat gyűjtő Torzsa Sándort csütörtök délután a budapesti Móricz Zsigmond körtéren - mondta el a Societas elnöke és a Hírhugó nevű MSZP-s blog főszerkesztője az Indexnek.

Torzsa Sándor
photo_camera Torzsa Sándor Fotó: mszp.hu

Elmondása szerint egy 30-40 éves férfi közeledett az MSZP-Párbeszéd sátrához a kezében egy másfél literes üdítős palackkal, és az egyik aláírásgyűjtő nőt „elkezdte lelocsolni a palackban lévő piros löttyel”, majd hozzávágta a palackot, és közben az MSZP-t szidta. Torzsa állítása szerint ekkor lépett oda megvédeni a társát, mire a férfi nekitámadott: 

„nekem esett, levitt a földre, a kezembe harapott, még most látszik a nyoma. Ezután eldurvult a dolog: a kabátomat a fejemre tekerte, azzal fojtogatott.”

Miután a járókelők szétválasztották őket, a támadó elhagyta a helyszínt, ő pedig kihívta a rendőrséget - mesélte Torzsa, aki feljelentést tervez tenni.

Az elmúlt napokban szokatlanul sok támadásról számolt be a média:

  • Miskolcon egy ismeretlen férfi ököllel ütött meg egy fideszes aláírásgyűjtő nőt.
  • Debrecenben a korábban a Fidelitas helyi vezetőjeként ismert férfi egy jobbikos nőt ütött meg aláírásgyűjtés közben.
  • Bede Zsolt kormánypárti aktivista a Nyugati téren labdát rúgott a DK sátrába, a rendőrség garázdaság miatt nyomoz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.