Index: Megharaptak és fojtogattak egy szocialista aláírásgyűjtőt

Megtámadták az MSZP-nek aláírásokat gyűjtő Torzsa Sándort csütörtök délután a budapesti Móricz Zsigmond körtéren - mondta el a Societas elnöke és a Hírhugó nevű MSZP-s blog főszerkesztője az Indexnek.

Torzsa SándorFotó: mszp.hu

Elmondása szerint egy 30-40 éves férfi közeledett az MSZP-Párbeszéd sátrához a kezében egy másfél literes üdítős palackkal, és az egyik aláírásgyűjtő nőt „elkezdte lelocsolni a palackban lévő piros löttyel”, majd hozzávágta a palackot, és közben az MSZP-t szidta. Torzsa állítása szerint ekkor lépett oda megvédeni a társát, mire a férfi nekitámadott: 

„nekem esett, levitt a földre, a kezembe harapott, még most látszik a nyoma. Ezután eldurvult a dolog: a kabátomat a fejemre tekerte, azzal fojtogatott.”

Miután a járókelők szétválasztották őket, a támadó elhagyta a helyszínt, ő pedig kihívta a rendőrséget - mesélte Torzsa, aki feljelentést tervez tenni.

Az elmúlt napokban szokatlanul sok támadásról számolt be a média:

  • Miskolcon egy ismeretlen férfi ököllel ütött meg egy fideszes aláírásgyűjtő nőt.
  • Debrecenben a korábban a Fidelitas helyi vezetőjeként ismert férfi egy jobbikos nőt ütött meg aláírásgyűjtés közben.
  • Bede Zsolt kormánypárti aktivista a Nyugati téren labdát rúgott a DK sátrába, a rendőrség garázdaság miatt nyomoz.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.