A választási bizottság eltiltotta a további jogsértéstől Bede Zsoltot

A Nemzeti Választási Bizottság jogsértőnek találta, hogy Bede Zsolt, a magát "a legvadabb jobboldali portálként" meghatározó kormánybarát izé akármije április 10-én focilabdával rugdosta a Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtőinek Nyugati téri sátrát, ami meg is rongálódott.

Bede ZsoltFotó: Halász Júlia

A DK aktivistái rendőrt hívtak, ők garázdaság miatt indítottak nyomozást. A DK a választási szervekhez fordult. Panaszukat a Fővárosi Választási bizottság arra hivatkozva utasította el, hogy nem csatoltak bizonyítékot az elkövető személyéről. Továbbá arra is, hogy ez akár a választás rendje elleni bűncselekmény is lehet, amiben a rendőrség az illetékes. A Nemzeti Választási Bizottság, azonban egyhangúan helyt adott a panasznak, és eltiltotta Bedét a további jogsértéstől.

A határozat ellen három napon belül még jogorvoslattal lehet fordulni a Kúriához.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.