Ausztriában idén először nem volt munkaszüneti nap a nagypéntek

Nagypénteki gyertyagyújtás a bécsi Stephansdomban 2017-ben, amikor még szabadnap volt a nagypéntek. Sebastian Kurz kancellár szerint a lakosság 96 százalékát nem érinti, hogy idéntől már nem az.Fotó: Alex Halada/APA-PictureDesk

Ausztriában egy idéntől hatályos rendelet szerint nem munkaszüneti nap többé a nagypéntek, de a munkavállalók vallásuk gyakorlására szabadnapot vehetnek ki. Sebastian Kurz miniszterelnök szerint az intézkedés a lakosság nagy részét, 96 százalékát nem érinti.

Az érintett - keresztény - egyházak ma, az első nem munkaszüneti nap nagypénteken Bécs belvárosában csendes tiltakozást tartottak, több más településen félreverték a harangokat.

Az egyházak május közepéig alkotmányos panasz benyújtását tervezik. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.