Nyakánál fogva ragadott el egy alvó kisfiút egy dingó Ausztráliában

külföld
2019 április 19., 04:39

A kutyafélék családjába tartozó ragadozó lopakodott be egy család lakókocsijába egy turisták által kedvelt ausztrál szigeten, a Fraser-szigeten. A dingó megragadta az ott alvó 14 hónapos gyerek nyakát, majd elkezdte vonszolni magával. 

photo_camera Fotó: Ann & Steve Toon/robertharding

A fiú szülei a sírásra riadtak fel, a gyerek apjának már úgy kellett kirohannia a lakókocsiból, majd szétfeszítette a dingó állkapcsát. A fiú nyakán két mély vágás is keletkezett, könnyebben pedig a koponyáján is megsérült, helikopterrel szállították kórházba. 

A környéken számos dingó él, csak idén ez volt a harmadik alkalom, hogy gyerekekre támadtak. A legismertebb dingótámadás még 1980-ban történt, aikor a kilenc hetes Azaria Chamberlain tűnt el egy táborhelyről. Akkor a lány anyját ítélte el a bíróság gyilkosságért, mígnem három évvel később egy fellebbezés után arra nem jutottak, hogy egy dingó ragadhatta el a gyereket. 

A feltételezések szerint a dingók a házikutyák visszavadult fajtársai: az emberek révén érkezhettek a földrészre, de 3-4000 éve vadon élő állatok. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.