Nyakánál fogva ragadott el egy alvó kisfiút egy dingó Ausztráliában

külföld
2019 április 19., 4:39
comments 75

A kutyafélék családjába tartozó ragadozó lopakodott be egy család lakókocsijába egy turisták által kedvelt ausztrál szigeten, a Fraser-szigeten. A dingó megragadta az ott alvó 14 hónapos gyerek nyakát, majd elkezdte vonszolni magával. 

photo_camera Fotó: Ann & Steve Toon/robertharding

A fiú szülei a sírásra riadtak fel, a gyerek apjának már úgy kellett kirohannia a lakókocsiból, majd szétfeszítette a dingó állkapcsát. A fiú nyakán két mély vágás is keletkezett, könnyebben pedig a koponyáján is megsérült, helikopterrel szállították kórházba. 

A környéken számos dingó él, csak idén ez volt a harmadik alkalom, hogy gyerekekre támadtak. A legismertebb dingótámadás még 1980-ban történt, aikor a kilenc hetes Azaria Chamberlain tűnt el egy táborhelyről. Akkor a lány anyját ítélte el a bíróság gyilkosságért, mígnem három évvel később egy fellebbezés után arra nem jutottak, hogy egy dingó ragadhatta el a gyereket. 

A feltételezések szerint a dingók a házikutyák visszavadult fajtársai: az emberek révén érkezhettek a földrészre, de 3-4000 éve vadon élő állatok. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt