A szákszendi Ronaldinho: úgy tesz, mintha jobbra rúgna, végül balra fejel

No look pass - így hívja a szakmai szleng, amikor a játékos balra néz, és jobbra passzol (vagy fordítva), és ezzel téveszti meg az ellenfelet. Látványos testcsel az ilyen. A műfaj királyának a brazil Ronaldinhót szokás tartani:

- illetve hát volt szokás, egészen idáig - ez történt ugyanis a megyei III. osztályú, Csém és Szászend csapatai közt zajlott meccsen (Szél Mihály felvétele): 

Ártatlan felszabadítást követően jön a történelmi mozdulat: egy borgőzös szurkolói hang üvölt, hogy vedd le, vedd le, de a védő inkább egyből támadást indítana: bal lábát úgy lendíti, mintha a pálya közepe felé bikázná vissza a labdát, helyette végül engedi, hogy az a fejére pottyanjon, és így szöktesse csapattársát a bal szélen. 

Az ellenfelet ezzel sikerült megzavarni, de pechére a balszélső elmarad a támadástól, így végül a védő maga próbálja menteni a labdát az oldalvonal előtt, ezt már sikertelenül. 

Az MLSZ adatbankja szerint egyébként a meccset április 14-én rendezték Szákszenden, és a Csém 1-1-es félidő után végül 2-1-el elvitte a három pontot a tujákkal ölelt oroszlánbarlangból. 

A Mészáros és Mészáros megyei III. osztályú bajnokság déli csoportjának 19. fordulója után a Szákszend harmadik, a Csém 10. a tízcsapatos ligában. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.