Két gyerek is súlyosan megégett, miután felrobbant mellettük egy purhabos flakon

baleset
2019 április 20., 07:17
comments 122

Két kisgyerek is súlyos - egyikük életveszélyes - sérüléseket szenvedett péntek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tuzsér településen, miután felrobbant egy purhabos flakon. 

Egy ház hátsó udvarán történt a tragédia, ahol szemetet, rongyokat, műanyagot égettek épp. A 7 és a 4 éves gyerek a tűz körül játszottak, amikor a flakon felrobbant. A kicsapódó lángoktól az idősebb fiú életveszélyesen, a kislány súlyosan megégett. 

A helyszínre két mentőautó és egy mentőhelikopter érkezett. A kisfiút a helikopter egy fővárosi kórházba szállította, nála emelt szintű légútbiztosításra volt szükség, a lánynak végtagjai sérültek súlyosabban, őt a kisvárdai kórházban látták el. 

Mire a tűzoltók a helyszínre értek, a környékbeli felnőttek már eloltották a tüzet. 

Az RTL Klub riportja szerint a család otthon volt, amikor a baleset történt, és épp ebédeltek.  Az nem egyértelmű, hogy ez idő alatt ki vigyázott a gyerekekre. A szülők a tévé szerint azt állítják, nem ők gyújtották a tüzet, és nem tudják, ki volt az. 

A rendőrség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés ügyében indított eljárást. (RTL Klub) 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.