Kiégett egy magyarokat szállító busz Horvátországban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A hvg.hu és a 24.hu is arról ír, hogy kiégett egy turistákat szállító busz, amely épp a horvát Krk szigetére tartott. A buszon, amit a Ken-Edi Travel nevű cég szervezett, 52 utas volt plusz a sofőr. 

Fotó: 24.hu

A jármű egy alagútból tartott épp kifelé, amikor a hátsó sorokból jelezték az utasok, hogy tűz ütött ki. Az egyik utas elmondása szerint már korábban arra lettek figyelmesek, hogy a busz „rángatózik” és furcsa hangot ad. Aztán egyszer csak füstölögni kezdett.

Szerencsére a busz még épp időben kiért az alagútból, és biztonságosan meg tudott állni. Ezek után kapott igazán lángra a jármű, és gyakorlatilag teljesen kiégett. Senki nem sérült meg. 

A 24.hu egyik utasa szerint bőröndök és csomagok zömét is sikerült kimenteni, igaz volt, akinek iratai odavesztek. Egy másik utas a hvg.hu-nak viszont azt mondta, hogy a csomagok nagy része is megsemmisült a tűzben. 

Az autópályát két órára le kellett zárni az eset miatt.  

Az utasok szombaton egy horvát busszal folytathatják útjukat a szállodáig. Ígéretet kaptak arra, hogy utánuk érkezik egy másik magyar busz, amely hazaszállítja őket a négynapos utazás végén. A tűz oka egyelőre nem ismert. (hvg.hu / 24.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.