Kiégett egy magyarokat szállító busz Horvátországban

baleset
2019 április 20., 8:30
comments 86

A hvg.hu és a 24.hu is arról ír, hogy kiégett egy turistákat szállító busz, amely épp a horvát Krk szigetére tartott. A buszon, amit a Ken-Edi Travel nevű cég szervezett, 52 utas volt plusz a sofőr. 

photo_camera Fotó: 24.hu

A jármű egy alagútból tartott épp kifelé, amikor a hátsó sorokból jelezték az utasok, hogy tűz ütött ki. Az egyik utas elmondása szerint már korábban arra lettek figyelmesek, hogy a busz „rángatózik” és furcsa hangot ad. Aztán egyszer csak füstölögni kezdett.

Szerencsére a busz még épp időben kiért az alagútból, és biztonságosan meg tudott állni. Ezek után kapott igazán lángra a jármű, és gyakorlatilag teljesen kiégett. Senki nem sérült meg. 

A 24.hu egyik utasa szerint bőröndök és csomagok zömét is sikerült kimenteni, igaz volt, akinek iratai odavesztek. Egy másik utas a hvg.hu-nak viszont azt mondta, hogy a csomagok nagy része is megsemmisült a tűzben. 

Az autópályát két órára le kellett zárni az eset miatt.  

Az utasok szombaton egy horvát busszal folytathatják útjukat a szállodáig. Ígéretet kaptak arra, hogy utánuk érkezik egy másik magyar busz, amely hazaszállítja őket a négynapos utazás végén. A tűz oka egyelőre nem ismert. (hvg.hu / 24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt