Napos szombat, hűvös húsvét

időjárás
2019 április 20., 05:11
comments 379
Teljesen mindegy, hogy milyen gyakran, csak az számít, hogy összesen legalább heti két órát a zöldben legyünk.
photo_camera Évszakok közé ragadva - Nana B Agyei / Flickr munkája, CC BY-NC 2.0 Illusztráció: Nana B Agyei/Flickr CC BY-NC 2.0

Egy hidegcsepp kúszik be Magyarország felé északkeleti irányból, ezért szombaton még ugyan napos és tavaszias-nyárias marad az idő, húsvét hétfő közeledtével egyre hűvösebb és olykor borongósabb időre kell számítani - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése. 

Szombaton viszonylag mérsékelt légmozgásra és tiszta időre lehet számítani az ország egész területén. 20-24 fokos maximum hőmérsékletek lesznek mindenfelé, és csak az északkeleti országrészekben növekszik majd meg a felhőzet a nap második felében, de ott is inkább szélre, csapadékra nem kell számítani. 

Vasárnap még mindig elsősorban keleten lesz felhősebb, és egyre hűvösebb idő.Többnyire derült vagy kissé felhős lesz az ég, az Alföld és az Északi-középhegység keleti felén lehetnek felhősebb tájak. A nyugatias szél többnyire mérsékelt marad. 

Hétfőre viszont már a nyugati országrészt is eléri a hidegcsepp, de csapadék csak elszórtan esik majd, főként az észak- és dél-keleti régiókban, zápor formájában.

A hőmérséklet maximuma a hosszú hétvége alatt 19-24, minimuma 2 és 8 fok között alakul. (met.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.