Ritka nagy kiosztást kapott Hoppál Péter a pécsi közgyűlésben

POLITIKA
2019 április 20., 06:21
comments 226
photo_camera Hoppál Péter pécsi országgyűlési képviselő, kulturális államtitkár  Fotó: Máthé Zoltán

A Szabad Pécs számolt be arról, hogy emlékezetes szócsata zajlott csütörtökön a pécsi közgyűlésben, ahol egy néhány nappal korábban, a Magyar Nemzet fideszes pártlap által nyilvánosságra hozott hangfelvétel volt a téma. 

A történethez fontos tudni, hogy a pécsi ellenzék nemrég belengette egy esetleges közös polgármester-jelölt indítását az őszi önkormányzati választáson. 

Az egyik erről szóló egyeztetésen készült hangfelvételen az hallható, hogy a Demokratikus Koalíció helyi politikusa, Kunszt Márta bárdolatlan és személyeskedő stílusban kiosztja politikai partnereit, köztük az LMP-s Kóbor Józsefet is, akit olyan együgyűnek nevez, mint aki egy villanykörtét sem képes becsavarni a foglalatba. 

A vita arról zajlik, hogyan lehetne egy hiteles civil jelöltet kiállítani, közben többekre nézve sértő és akár rágalmazásra is alkalmas kifejezések és megjegyzések hangoznak el. 

Hoppál Péter helyi országgyűlési képviselő erre egy tízperces, robotszerűen előadott monológban reagált, és politikatörténeti mérföldkövekről beszélt. Az biztos, hogy embert ennyire hidegvérűen felháborodni rég láttak Pécsett:   

link Forrás

Erre reagált a megszólított Kóbor József egy sokkal rövidebb válaszban. Kóbor arról beszélt, hogy Hoppál régen egy normális, nyílt gondolkodású, viszonylag liberálsi iskolaigazgató volt, aki szerette a vitát, gyakran a diákoknak adott igazat. Mostanra azonban egy fideszdroid lett, és ezért most sajnálja őt, mert a feladata, hogy a leszerepelt pécsi Fideszt valahogy kihúzza a bajból. 

Hoppál pánikol, folytatta az LMP-s képviselő, amiért az ellenzék össze fog állni ősszel. Kóbor szerint ugyan lehet kritizálni a nem nyilvános ellenzéki egyeztetés stílusát, de neki is volnának fideszes sztorijai, csak épp hasonló eszközei nincsenek. A lényeg viszont, hogy 

tőlük nem azt várják a választók, hogy szeressék egymást, hanem hogy működjenek együtt. 

link Forrás

Kóbor azt kérte a felszólalásban,  hogy az a párt ne ossza ki az ellenzéket morális magaslatokról, ahol helyi szinten előfordult, hogy elnökválasztás során hamis küldött szavazott, amelyiknek a médiája gimnazista lányok szoknyája alá fotóz be, majd ebből csinál címlapsztorit (utalt a Nagy Blankával történtekre), és ahol a gyűlölködést különböző állami kitüntetésekkel honorálják. 

Az LMP-s képviselő a felszólalás végén megismételte: a politika nem arról szól, hogy a politikusok szeretik egymást, hanem arról, hogy együttműködnek. És épp ettől retteg olyannyira a helyi Fidesz. (Szabad Pécs)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.