Beer Miklós nem érzi, hogy a Notre Dame leégéséből apokaliptikus értelmezést kell kreálni

POLITIKA
2019 április 21., 08:49
comments 203

Megdöbbentő, megrázó és gondolatébresztő az, ami a Notre Dame-mal történt, de nem kell apokaliptikus értelmezést kreálni köré, mondta váci püspök még pénteken az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Beer Miklós ezzel reagált Semjén Zsolt urunk és miniszterelnök-helyettes korábbi kijelentésére, hogy 

"ez az égő templom valahogy kifejezi azt az apokaliptikus értékvesztést, aminek a nyugati világban tanúi lehetünk."

Beer szerint a tragédia egyaránt rávilágíthat arra, hogy „nincs itt maradandó városunk”, nem ez a mi örök lakóhelyünk. Kiemelte: 

"akármilyen csodálatos is egy kőtemplom mint művészeti örökség, nem szabad elfelejteni, hogy Jézus az élő templomot, az embert tartja a legnagyobb értéknek. Érdemes tehát arra gondolni, hogy mi az az életünkben, ami igazán fontos. A kőtemplomot tiszteljük művészeti értékéért, de az igazi érték az ember."

Szerinte a kereszténység eredeti értelmében az emberi kapcsolatok, az erkölcsi értékek, a nevelés, a jövőről való gondolkodás fontosabb kell hogy legyen, mint a kőből épített templomok által képviselt kulturális értékek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.